eSokobanja.rs Boravak u Sokobanji iskoristite za aktivan odmor, kako biste unapredili kondiciju i upoznali okolinu. To možete postići rekreacijom u prirodi. Sokobanja se može pohvaliti prelepom prirodom i čistim vazduhom sa visokom koncentracijom kiseonika i negativnih jona. Ove povoljne uslove iskoristite za dobrobit Vašeg zdravlja. Zato budite što više u prirodi od koje nas otuđuju obaveze savremenog života.

Ako niste u najboljoj kondiciji preporučujemo da prvih nekoliko dana boravka u Sokobanji krenete do bližih destinacija. Zato predlažemo:

1. dan: šetnja do Vidikovca «detaljno «
2. dan: šetnja do park-šume „Čuka II“ «detaljno «
3. dan: obilazak tvrđave Sokograd «detaljno «
4. dan: šetnja do Popovice «detaljno «

Posle ovih bližih na red dolaze nešto dalje destinacije:
• Izletište „Grudno“ i vodopad „Ripaljka“ «detaljno «
• Izletišta „Očno“ i „Kalinovica“ «
detaljno «Ako vam je posle pešačenja potrebno opuštanje, preporučujemo tretman masaže ili plivanje. Zatvoreni bazeni postoje u hotelu „Zdravljak“ i „Sunce“, kao i u Turskom kupatilu.
U letnjem periodu na raspolaganju su vam i plaže na Moravici i Bovanskom jezeru (desetak kilometara od Sokobanje u pravcu Aleksinca).
Preporučujemo da bar jedan dan provedete na jezeru. U tom slučaju ponesite hranu sa sobom. Do Bovanskog jezera možete otići autobusom sa glavne autobuske stanice, koristeći linije u tom pravcu (Aleksinas, Niš, Beograd,...). Isti prevoz koristiti i za povratak u Sokobanju. (pogledajte autobuske linije )

Pored izletišta koja ćete obići pešačenjem, u okolini Sokobanje ima još atraktivnih mesta koja treba obavezno posetiti, ali do kojih se s obzirom na njihovu udaljenost mora ići prevozom.

Sesalačka pećina i
izvor reke Moravice
Vrmdžansko (Vrmaško) jezero i Vrmdžanski grad
Banja Jošanica


Kada se odmorite od dnevnih, na red dolaze

«VEČERNJE AKTIVNOSTI «Telefon za informacije:
063 / 7 - 582 - 382
Stevanović Tanja
Diplomirani Geograf – Turizmolog