LEPTERIJA I SOKOGRAD - Izletište Lepterija je najposećenije izletište u Sokobanji, tokom turističke sezone, a naročito za Prvi maj kada se tradicionalno, ali u sopstvenoj režiji organizuje Prvomajski uranak. Od centra Sokobanje udaljeno je oko 1,5 km i do njega se može doći iz nekoliko pravaca, a najatraktivniji je onaj koji vodi duž obala Moravice, ako ste avanturističkog duha i želite da uživate gledajući prelepe pejzaže kanjona reke i njene plaže, tesnace, virove i brzake. U samom centru izletišta Lepterija nalazi se apartmanski objekat sa restoranom i odmaralište Narodne banke Srbije. Takode i uredena plaža na levoj obali Moravice i parkovski kompleks za decu sa brojnim rekvizitima od drveta. Posebnu atrakciju predstavlja lik Bogorodice sa Isusom u naručju, prirodno izobražen u steni, na desoj obali Moravice, a do ovog fenomena se lako dolazi, potrebno je samo da predete drveni most preko reke. Nedaleko od izletišta nalazi se i novosagradena crkva posvećena Rodenju Presvete Bogorodice, (21. septembar), podignuta na temeljima hrama iz 14. veka.  Od Lepterije, istocno, prema Sokogradu, duž leve obale reke, nalazi se mnoštvo mesta za loženje vatre, odnosno za jednodnevni piknik i nekoliko manjih pecina do kojih se dolazi uredenim stazama. Na oko 400 metara, uzvodno od Lepterije nalazi se srednjevekovna tvrđava Sokograd i do njega se dolazi obeleženom pešackom stazom. U neposrednoj blizini staze koja vodi do Sokograda, nalazi se izvor pitke vode Rujnik.
Nizvodno od izletišta Lepterija, na desnoj obali Moravice, nalazi se restoran "Marko Polo - Pecina", gde se možete odmoriti i okrepiti, ako ste se zamorili od pešacenja. U debeloj hladovini Pecine i huk brzaka Moravice zaista cete uživati konzumirajuci mnogobrojne specijalitete koje ovaj restoran nudi. Jagnje na ražnju, pastrmke na žaru, kravajcici ispod saca...
Ako ste odlucili da Sokobanja bude destinacija u kojoj će te provesti deo godišnjeg odmora, tada svakako ne smete zaobići Lepteriju i njenu okolinu.

Pretraga

Languages:
Srpski English German French Magyar Russian Italian Greek

APARTMANI VUJKOVIĆ

Apartmani Vujković Sokobanja

Vila Marković-a

vila Marković-a Sokobanja

Apartmani ROSHO

Apartmani Roshu Sokobanja

Vila MON REPOS

Vila MON REPOS Sokobanja

Vila Uzor Apartmani

Apartmani Uzor Sokobanja

Mapa Sokobanje

Mapa grada Sokobanja

Poslednji oglasi

Kreditna - Investicije

Kreditna - Investicije – Pratnj - Kredit I znajmljivanje - Kredit Vlasnici - Kredit Osiguranje ...

Za kategorizaciju smeštaja

Stanodavci, sve dokumente o kategorizaciji ugostiteljskih objekata možete preuzeti na ovom linku!

kategorizacija smestaja

formular za smestaj
Možemo vam ponuditi veliki broj apartmana, studija i soba u privatnom i hotelskom smeštaju u Sokobanji. Vi samo ispunite kontakt formu a stanodavci će vam poslati svoje ponude.

Virtuelna šetnja

Virtuelna šetnja kroz Sokobanju

Izdvajamo

Postavite pitanje Dr. Siniši Miloševiću

Video

Anketa

Glasajte za neki od sokobanjskih restorana!


Naši partneri

Soko Terme Sokobanja
Vrnjacka Banja
Soko Banja lecenje i smestaj
wellness i spa centar soko banja

Ko je online?

Ukupno na vezi:

23

70%
26%
4%

Na vezi u poslednja 24h:

2192

77%
14%
2%
1%
1%