Radioaktivnost u minerlanim vodama prilikom lecenja u Sokobanji podstice rad svih celija u organizmu, poboljsava njihovo snabdevanje krvlju, utice na razmenu materija u organizmu, a time ubrzava rast i deobu celija, sto jue neophodno za regeneraciju tkiva. Ovaj proces podsticu i stimulisu alfa zraci radona.

Ljudski organizam najveci deo radioaktivnosti pretvara u toplotu. Oslobodjeni alfa zraci uticu da se mikroskopske kolicine belancevina pretvaraju u celije. To se, zatim, prenosi i na obnavljanje vaznih centara u citavom organizmu.

Alfa zraci oslobodjeni iz radona, kada joniziraju sredinu kroz koju prolaze u organizmu, na neki nacin sprecavaju i usporavaju proces starenja. Za rad i odmor celija u srcanom misicu, na primer, neophodna je pravilna razmena jona, kalijuma i natrijuma. Slicno je i kod celija u mozgu ili endokrinih zlezda. Stvaranje jona podsticu alfa zraci iz radona. Slican je proces i kod smanjivanja secera u krvi organizma.

Radioaktivnost povecava broj belih krvnih zrnaca u telu koja, opet, uticu na smanjenje krvnog pritiska.

Radioaktivnost smanjuje osecaj bola, poboljsava prolaz krvi kroz kozu, pojacava otpornost, javlja se kao kocnica kod pojacanog rada hipofize, nadbubreznih zlezda i raznih drugih zlezda.

Radioaktivna sokobanjska voda utice na pravilnu i normalnu ravnotezu neurovegetativnog sistema, poboljsava disanje, pojacava rad srcqa a reflekse svodi u normalne okvire ukoliko su otupeli usled nekog oboljenja.

Ali, sve se to, u banjama, pa ni u Sokobanji, ne postize preko noci. Za nekoliko dana lecenja ne bi trebalo ocekivati cuda. Neophodno je da se postuju uputstva lekara, duze boravi ( 21 dan), cesce doalzi i da se lako i brzo ne gubi strpljenje.

Prilikom koriscenja mienralnih voda promene u organizmu osecaju se posle prvog cvrstog sna. Kada se dojde do saznanja da su bolovi oslabili, to je vec znak da se gase zapaljivi procesi u zglobovima, ako se lcei reuma. A slican je indikator kada se oseca manji bol u misicima, kismenom stubu, omotacu nerava..

Dejstvo radona, odnosno alfa zraka, ne predstavlja opasnost za organizam, niti je stetno i opasno za coveka.

Pretraga

Languages:
Srpski English German French Magyar Russian Italian Greek

APARTMANI VUJKOVIĆ

Apartmani Vujković Sokobanja

Vila Marković-a

vila Marković-a Sokobanja

Apartmani ROSHO

Apartmani Roshu Sokobanja

Vila MON REPOS

Vila MON REPOS Sokobanja

Vila Uzor Apartmani

Apartmani Uzor Sokobanja

Mapa Sokobanje

Mapa grada Sokobanja

Poslednji oglasi

Kreditna - Investicije

Kreditna - Investicije – Pratnj - Kredit I znajmljivanje - Kredit Vlasnici - Kredit Osiguranje ...

Za kategorizaciju smeštaja

Stanodavci, sve dokumente o kategorizaciji ugostiteljskih objekata možete preuzeti na ovom linku!

kategorizacija smestaja

formular za smestaj
Možemo vam ponuditi veliki broj apartmana, studija i soba u privatnom i hotelskom smeštaju u Sokobanji. Vi samo ispunite kontakt formu a stanodavci će vam poslati svoje ponude.

Virtuelna šetnja

Virtuelna šetnja kroz Sokobanju

Izdvajamo

Postavite pitanje Dr. Siniši Miloševiću

Video

Anketa

Glasajte za neki od sokobanjskih restorana!


Naši partneri

Soko Terme Sokobanja
Vrnjacka Banja
Soko Banja lecenje i smestaj
wellness i spa centar soko banja

Ko je online?

Ukupno na vezi:

20

45%
45%
5%
5%

Na vezi u poslednja 24h:

2079

75%
16%
2%
1%
1%