specijalna bolnica sokobanja-novi zavodLečenje u Sokobanji obavlja se, na osnovu utvrdjenih indikacija, kupanjem u toploj, blago radioaktivnoj vodi i inhalacijom, prema uputu i pod nadzorom lekara. Sokobanjski vazduh, sam po sebi, je lek za obolele od astme.

Termalni izvori Sokobanje spadaju medju najradioaktivnije u ovom delu Evrope. Ukupno je sest glavnih, cija se temperatura vode krece od 28-45 stepeni. Obzirom da je izbijanje radioaktivnih gasova na citavoj teritoriji Banje veliko, svaki posetilac je izlozen blagoj inhalaciji, sto veoma korisno utice na diasjne organe i ceo organizam.

Specijalna bolnica za plucne i ocne bolesti i tuberkulozu "Ozren" na Ozrenu bazirana je na kompletnoj primeni prirodnih lekovitih faktora, prvenstveno klimatskih i ambijentalnih vrednosti, savremenih metoda i dostignuca u oblasti balneoklimatologije i odgovarajucih medikamenata.

Specijalna bolnica za prevenciju, lecenje i rehabilitaciju nespecificnih plucnih bolesti "Sokobanja", nalazi se u podnozju planine Ozren i predivan je vidikovac iznad Sokobanje. Od 150 medicinskih radnika, zaposlenih u bolnici, svaki cetvrti je lekara- specijalista. Ova bolnica je naucno - nastavna baza medicinskog fakulteta Univerziteta u Nisu. Ovde su vam na usluzi izuzetno opremljene laboratorije, kabineti, kupatila za hidroterapiju sa termalnim i hipotermalnim vodama, prirodni inhalatorijumi, aparaturna inhalacija... Bolnica "Sokobanja" uspesno leci bolesti disajnih organa kod dece i odrasli, reumaticne bolesti, posttraumatska stanja, hronicna ginekoloska oboljenja, neuroloska oboljenja, neuroze, lakse oblike Parkinsonove bolesti, lakse oblike hipertenzije. Posebno se preporucuje skola za asmaticare, skola za odvikavanje od pusenja i "Soko life" - program regulacije telesne tezine.
 pl banjicaP.L."Banjica" sa predivnom lokacijom iznad gradske plaze "Zupan" na reci Moravici, iako sa svih strana okruzeno zelenilom i cvecem, tako da deluje kao da je van Sokobanje, nalazi se na samo 5 minuta hoda do najstrozijeg centra grada. Zdravstvena sluzba "Banjice" pruza usluge hidroterapije (bazen i kade sa trmo-mineralnom vodom), elektroterapije (9 razlicitih strujnih oblika terapije), termoterapije (primena toplog zracenja u lecenju), inhalacije (prirodna i medikamentozna) i masaze (rucna ili pomocu aparata).

Pretraga

Languages:
Srpski English German French Magyar Russian Italian Greek

APARTMANI VUJKOVIĆ

Apartmani Vujković Sokobanja

Vila Marković-a

vila Marković-a Sokobanja

Apartmani ROSHO

Apartmani Roshu Sokobanja

Vila MON REPOS

Vila MON REPOS Sokobanja

Vila Uzor Apartmani

Apartmani Uzor Sokobanja

Mapa Sokobanje

Mapa grada Sokobanja

Poslednji oglasi

Kreditna - Investicije

Kreditna - Investicije – Pratnj - Kredit I znajmljivanje - Kredit Vlasnici - Kredit Osiguranje ...

Za kategorizaciju smeštaja

Stanodavci, sve dokumente o kategorizaciji ugostiteljskih objekata možete preuzeti na ovom linku!

kategorizacija smestaja

formular za smestaj
Možemo vam ponuditi veliki broj apartmana, studija i soba u privatnom i hotelskom smeštaju u Sokobanji. Vi samo ispunite kontakt formu a stanodavci će vam poslati svoje ponude.

Virtuelna šetnja

Virtuelna šetnja kroz Sokobanju

Izdvajamo

Postavite pitanje Dr. Siniši Miloševiću

Video

Anketa

Glasajte za neki od sokobanjskih restorana!


Naši partneri

Soko Terme Sokobanja
Vrnjacka Banja
Soko Banja lecenje i smestaj
wellness i spa centar soko banja

Ko je online?

Ukupno na vezi:

24

50%
42%
4%
4%

Na vezi u poslednja 24h:

2078

74%
16%
2%
1%
1%