eSokobanja.rs

Indijac kom je, navodno, prorok rekao da će - tako! - posle sedam kćeri - dobiti sina, nije se kupao čitavih 35 godina i primenjuje isključivo "vatrenu kupku" - vatru, marihuanu i molitve.
Indijac Kailaš Kalau Sing, otac sedam kćeri, nije se kupao punih 35 godina - jer je ubeđen da je to recept da dobije sina.
Šezdesettrogodišnji Sing, zamenio je kupanje i pranje zuba "vatrenom kupkom" - svako veče stoji na jednoj nozi ispred vatre, puši marihuanu i izgovara molitve Šivi.
"To je isto kao kad se kupate vodom" - tvrdi Kalau i kaže da "vatreno kupanje ubija bakterije i dezinfikuje telo!"
Kailaš, stanovnik sela Čatav, pored svetog grada Varanasija, članove svoje porodice doveo je do ludila - jer odbija da obavi i ritualno kupanje u reci Gang! - što je u Indiji nezamislivo! Nije to učinio čak ni kad mu je brat preminuo pre 5 godina!
"Ne sećam se kako je sve počelo. Samo znam da je počelo pre 35 godina" - izjavio je Sing za "Hindustan Tajms".
Od svog nauma ne odustaje, iako ga je način održavanja higijene skupo koštao. Morao je da zatvori svoju piljarnicu jer mušterije više nisu htele da dolaze zbog smrada - pa je sad primoran da obrađuje zemlju pored aerodroma u Varanasiju.
Međutim, Kalau koji leti nosi dva džempera - tvrdi da je odlučio da se ne kupa u znak protesta zbog lošeg stanja u zemlji!
Ali njegov prvi sused Madhusudan je siguran da je sin pravi razlog - a ne političko-ekonomska situacija u zemlhi!
"Prorok mu je svojevremeno rekao da ako se ne bude kupao, da će biti nagrađen muškim detetom! I on se tog striktno drži!"
Većina Indijaca želi sinove - jer se kćeri smatraju teretom zbog bogatog miraza koji mora da se spremi za porodicu budućeg muža - kao i činjenice da sva zarada koju žene ostvare - ide muževljevoj porodici.

oOo