eSokobanja.rs

Nezadovoljni ste, ništa ne stižete, nemate vremena za sebe. Možete to promeniti.

Život može biti lep, ispunjen i jednostavan ako se držite nekih pravila. Donosimo vam jednostavna pravila za kvalitetan i ispunjen život.

1. Svaki dan nekoliko minuta provedite u tišini

Moći sedeti u miru i tišini svaki dan bar nekoliko minuta i ne razmišljati, tajni je sastojak sretnog i uspešnog života. Nek vam to postane redovna radnja. Svaki dan izdvojite deset minuta za sebe. Sedite na tiho mesto, ne razmišljajte o prošlosti i budućnosti. Samo se usresredite na disanje. Ovo nije joga ili meditacija, ovo je samo nekoliko mirnih trenutaka za vas. Ako svakodnevno budete to radili, primetićete da vam se poboljšao kvalitet života.

2. Vežbajte um i telo

Svakodnevno vežbanje drži vas mentalno i psihički budnima. Fizička vežba drži vaše telo fleksibilnim, jakim i zdravim. Takođe pozitivno utiče na um. I samo hodanje po čistom vazduhu učiniće da se osećate bolje.

3.Budite umereni u jelu

To je velik izazov za mnogo ljudi. 'Ono si šta jedeš', istina je koja govori o vama. Šta jedete, kad jedete i kako jedete - važni su faktori povezani s fizičkim, psihičkim i duhovnim životom. Vrlo je važno da zdrava izbalansirana prehrana bude vaš stil života. Osim što nećete imati problema s viškom kilograma, osećaćete se bolje psihički i fizički.

4. Izaberite posao koji vas ispunjava

Za kvalitetan život je bitno da imate posao koji volite. Ako ste nezadovoljni radnim mestom i ako vas posao ne ispunjava, nastojte potražiti drugi, tj., drukčiji posao i sredinu koja će vas motivisati. Kako biste bili produktivni i ispunjeni, treba da volite svoj posao.

6. Održavajte prijateljstva

Život je predivan kad se deli s dragim osobama, s porodicom i prijateljima. Naučite ceniti svoja prijateljstva. Poštujte ljude oko sebe i razvijte komunikacione veštine kako biste izgradili i održali kvalitetna prijateljstva. Prijatelji daju poseban značaj vama i vašem životu.

7.Dovoljno spavajte

Spavanjem obnavljate energiju. Pobrinite se da spavate minimalno osam sati. Dubok, opuštajući i miran san, važan je i za telo i za um. Ako imate nezdrave navike spavanja, bićete razdražljivi, umorni i nezadovoljni. Svakog dana, u isto vreme, idite na počinak, a uredan san daće novu dimenziju vašem životu.

oOo