eBooking.rs

Министарство животне средине и просторног планирања - позива вас да - сви орно и сложно - очистимо своју кућу - нашу једину и предивну Србију! Идеја из снова, каква се, само може пожелети! Одавно ми срце није овако радосно трептало! А како се, то, ради, од детета до српског домаћина, зна се, и те како!

Ocistimo Srbiju

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja - poziva vas da - svi orno i složno - očistimo svoju kuću - našu jedinu i predivnu Srbiju!
   Ideja iz snova, kakva se, samo može poželeti! Odavno mi srce nije ovako radosno treptalo! A kako se, to, radi, od deteta do srpskog domaćina, zna se, i te kako!
   Veliko pospremanje naše zajedničke kuće - obavićemo u proleće, kad miriše i cveta cveće - da nam bude lepše, i nama, i Srbiji.
   U subotu, 5. juna, čistimo Srbiju koja je naša zajednička kuća. Biće to velika radna akcija, dokažimo koliko smo efikasni.
   Pozivamo sve zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeća, privredna društva, medije, škole, udruženja, organizacije i građane - da se priključe akciji - i prijave putem sajta http:www.ocistimosrbiju.rs/src/volonter.php ili na telefon 011/ 36 222 36
   Svaka opština, naravno, formira svoj lokalni štab koji utvrđuje lokacije i sprovodi akciju na svojoj teritoriji u saradnji s partnerima, a imenuje i koordinatora čija imejl adresa počinje nazivom opštine, npr.,
nazivopstine@ocistimosrbiju.rs
   Ako treba pomoć u savetu, evo:
   Sve informacije možete dobiti u kancelariji akcije Očistimo Srbiju na telefon 011/ 36 222 20.

   DAN PRE: 4. JUN 2010.

   Štab nas upuđuje u detalje... Znamo lokaciju...
   Četvrtog juna 2010, čistićemo izlatišta, gradske parkove, obale reka, prilaze gradovima... Dogovori se sam sa sobom, ili s ekipom s kojom najradije provodiš sunčane subote! Unesi se u akciju! Sastaješ se s  najboljim drugarima? S devojkom? Čistićeš Srbiju sa porodicom?...  Kako god želiš! Što nas je više, to će efekat naše akcije biti veći, živeli!

   SAM DAN VELIKOG SPREMANjA: 5. JUN 2010.

   Evo, to je taj dugoočekivan dan - 5. jun 2010!
   Ustaješ, rano, rano si i legao da budeš na današnji dan oran i čio više nego obično!
   Pripremi se: ne možeš raditi gladan, ima, mnogo da se radi: lepo i obilno doručkuj, ne zaboravi da nahraniš ljubimca, zatim, obuci se udobno i spremi se na druženje sa Suncem i brojnim istomišljenicima kojima je čistoća Srbije na srcu!
   Akcija!... Akcija!...
   U 10.00 sati budi na izabranoj lokaciji - tamo će te čekati koordinator lokalne akcije, 2 kese različitih boja, šaka radosnog osmeha - i optimizma - i čitava planina dobre energije! POČNIMO!
   Kesa br. 1 - dobićeš je - služi za skupljanje plastičnih boca i limenki.
   Kesa br. 2 - i nju ćeš dobiti - služi za skupljenje sveg ostalog.
   A imaće, šta, da se čisti i počisti! Možda nećeš morati da se bakćeš s odbačenim podmornicom ili svemirskim brodom, ali, frižideri, šporeti, odbačeno posuđe, auto-gume... da ne nabrajamo, sve te "mami" - na akciju!
   O svem što ti se učini kao problem, obavesti koordinatora! On će znati!
   Kese sa skupljenim smećem ostavi na najbližem prilaznom putu; stručni ljudi iz komunalnih preduzeća će ih pokupiti i odložiti na odgovarajuća mesta. Sve je razrađeno, dugo pripremano!
   Čistićemo Srbiju, zajedno, sve do sumraka - a onda otići na zaslužan i miran počinak...

   DAN POSLE VELIKOG SPREMANjA: 6. JUN 2010.

   Juče smo radili - danas se vidi naš učinak! Sve je čisto, uredno i, prosto, mami svojom harmonijom i mirom u lepoj ekološki čistoj Srbiji! Svako je uradio koliko je mogao, a, svi, zajedno, uradili smo mnogo!
   Proleće miriše i - posle naše akcije - lepotom odiše!

   oOo