Stanje bezbednosti,lična i imovinska sigurnost građana u opštini Sokobanja za prvih šest meseci može se oceniti kao zadovoljavajuća imajući u vidu da je došlo do smanjenja broja krivičnih dela u odnosu na 2011

Bojan Milivojevic komandir policiske stanice sokobanja17.07.2012. TV Graf / Pregled dana

Stanje bezbednosti,lična i imovinska sigurnost građana u opštini Sokobanja za prvih šest meseci može se oceniti kao zadovoljavajuća imajući u vidu da je došlo do smanjenja broja krivičnih dela u odnosu na 2011.godinu i u odnosu na prethodni period,kaže Bojan Milivojević,komandir policijske stanice u Sokobanji.Za šest meseci evidentirano je 63 krivična dela,48 iz oblasti opšteg i 12 krivičnih dela iz oblasti privrednog i 3 dela iz oblasti ekološkog kriminaliteta,kaže Milivojević.Obezbeđen je stabilan javni red koji se ogleda u smanjenju prekršaja iz ove oblasti za 34 odsto u odnosu na prethodnu godinu,kaže Bojan Milivojević.


18.07.2012. VEST – Bezbednost saobraćaja

U periodu januar – jun 2012. godine na području sokobanjske opštine dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda, od čega 13 nezgoda sa nastradalim licima u kojima je 1 lice zadobilo teške i 15 lica lake telesne povrede, dok je jedno lice nažalost podleglo povredama na licu mesta. I dalje se kao najveći uzročnik saobraćajnih nezgoda javlja vožnja nepropisnom i neprilagodjenom brzinom. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, 4 su se dogodile na ulicama u gradu, dve na državnom putu II reda van naseljenog mesta, dve na državnom putu II reda u naseljenom mestu i 5 na lokalnim putevima. Sama prostorna i vremenska raspodela saobraćajnih nezgoda ukazuje na neravnomernost tj. da ne postoje kritične tačke na kojima bi bilo pojačano preventivno delovanje policijskih službenika saobraćajne policije, iz kog razloga apelujem na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila i obaveze u saobraćaju, posebno vozači dvotočkaša, i time daju doprinos zaštiti gradjana i materijalne vrednosti u procesu prevoženja u drumskom saobraćaju, izjavio je na konferenciji za novinare Bojan Milivojević, komandir Policijske stanice u Sokobanji.


Naša preporuka