Zbog kvara na vodovodnoj mreži, u toku noći nije bilo vode u Sokobanji. Kako saznajemo od direktora JKP Napredak, Saše Drljače, izvršena je zamena 3 dotrajala ventila na vodovodnoj mreži, tako da je do 8h vodosnabdevanje normalizovano

komunalno-preduzece-napredak-sokobanja17. 07. 2012. VEST:

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, u toku noći nije bilo vode u Sokobanji. Kako saznajemo od direktora JKP "Napredak", Saše Drljače, izvršena je zamena 3 dotrajala ventila na vodovodnoj mreži, tako da je do 8h vodosnabdevanje normalizovano.


17. 07. 2012. VEST: Zoran Vojinović, voda,

Na snazi je naredba koju je potpisao predsednik opštine Sokobanja o nenamenskom trošenju vode. Zbog nestašice vode u Sokobanji, ovom naredbom je zabranjeno nenamensko korišćenje vode sve dok se vremenski uslovi ne poboljšaju i dok ne bude dovoljne količine vode, kaže inspektor za zaštitu životne sredine i šef Odseka za inspekcijske poslove, zoran Vojinović. U toku je inspekcijska kontrola, a oni koji budu nenamenski trošili vodu biće sankcionisani u skladu sa opštinskom odlukom. U početku, inspekcija je vršila opomene i gradjanima su deljena obaveštenja o nenamenskoj potrošnji i sankcijama, a od pre par dana krenula je intenzivna kontrola-radnici Opštinske uprave prave zapisnike za sva lica koja nenamenski troše vodu, kaže Vojinović. Kasnije će zapisnici sa fotografijama biti prosledjeni prekršajnom organu, dakle protiv lica koja nenamenski troše vodu biće pokrenut prekršajni postupak, objašnjava on.


Naša preporuka