33. po redu, manifestacija „ZLATNE RUKE“, održava se 14. jula 2015. godine na mermernom šetlištu u Sokobanji. Manifestacija počinje u 10:00 sati i podrazumeva takmičenje u pripremanju starih, gotovo zaboravljenih jela, veštinama starih zanata i narodnim r

zlatne ruke33. po redu, manifestacija „ZLATNE RUKE“, održava se 14. jula 2015. godine na mermernom šetlištu u Sokobanji. Manifestacija počinje u 10:00 sati i podrazumeva takmičenje u pripremanju starih, gotovo zaboravljenih jela, veštinama starih zanata i narodnim rukotvorinama. Izložbeni deo biće organizovan u sali stare škole u centru Sokobanje. Za ovogodišnju manifestaciju vlada veliko interesovanje, kako učesnika tako i posetilaca. Prijavljeno je preko 100 učesnika koji će se takmičiti u dve kategorije za sledeća priznanja:
1. Kategorija priprema starih jela: i 
2.Domaća radinost i stari zanati:
-najočuvaniji i najoriginalniji eksponat,
-korišćenje etno motiva na savremenim upotrebnim vrednostima,
-najbolji vez,
-ručni rad rađen u toku manifestacije,
-očuvanje tradicije starih zanata.
Stručni žiri ovogodišnje manifestacije činiće: 
Saša Mišić, profesionalni kuvar,
Dr. Olgica Miljković, Turistička organizacija Srbije,
Danijelka Radovanović, konzervator savetnik, Etnografski muzej u Beogradu.

Tokom manifestacije svi posetioci mogu od ljubaznih učesnica dobiti savete o pripremi nekog tradicionalnog jela, takođe mogu degustirati izložene specijalitete. 
Manifestacija „Zlatne ruke“, koju organizuje Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja, aktuelni je nosilac najvišeg priznanja u turizmu u našoj zemlji - „Turistički cvet“. Organizatoru najbolje manifestacije u Srbiji priznanje je uručeno na Svetski dan turizma, 27. septembra 2014. godine u beogradskoj galeriji „Belgrade waterfront“. U uži izbor pored „Zlatnih ruku“ ušle su još dve manifestacije: „Vrnjački karneval“ i „Oplenačka berba“.

Preuzeto sa www.otks.org.rsNaša preporuka