Ulaganjem u infrastrukturu Sokobanja može doći do liderske pozicije u banjskom turizmu - Vesti Soko TV 18.10.2010.godine

Jedino ulaganjem u infrastrukturu Sokobanja može da dođe do realne liderske pozicije u banjskom turizmu, izjavio je danas narodni poslanik Dejan Nikolič prilikom obilaska radova na šumskom putu prema Vrmndžanskom jezeru./ Tradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ održaće se u sredu 20. oktobra./ Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je danas u sokobanjskom Domu zdravlja. Odziv građana je nešto slabiji nego prošle godine / Specijalnu bolnicu „Sokobanja“ u subotu je posetila grupa studenata iz Republike Poljske, sa Univerziteta u Krakovu

Ulaganjem u infrastrukturu Sokobanja može doći do liderske pozicije u banjskom turizmu - Vesti  Soko TV 18.10.2010.godine
18 Oktobar 2010

18.10.2010. V E S T – Ulaganjem u infrastrukturu Sokobanja može doći do liderske pozicije u banjskom turizmu

Jedino ulaganjem u infrastrukturu Sokobanja može da dođe do realne liderske pozicije u banjskom turizmu, izjavio je danas narodni poslanik Dejan Nikolič prilikom obilaska radova na šumskom putu prema Vrmndžanskom jezeru. Izgradnju dva šumska puta u vrednosti od 4 500 000 dinara - u ataru sela Resnik, odnosno od Resnika prema manastiru Jermenčić i prema Vrmdžanskom jezeru finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a izvođač radova je preduzeće za puteve iz Požarevca koje je izabrano putem tenderske procedure. Vrlo je bitno da pored jednog velikog infrastrukturnog projekta – izgradnja otvorenih bazena koji ćemo raditi naredne godine, otvaramo i nove puteve do naših prirodnih i kulturnih dobara. Ovo je za Resničane i Vrmdžane strateški važna destinacija jer otvara dalje mogućnosti za razvoj seoskog turizma, rekao je poslanik Nikolić i dodao da je od ministra poljoprivrede Saše Dragina dobio uveravanja da će naredne godine Sokobanja za istu namenu dobiti još više sredstava. Radovi na izgradnji ova dva šumska puta trebalo bi da budu završeni za dve nedelje.


18.10.2010. VEST – Bijenale ekološke karikature Sokobanja održaće se u sredu 20. oktobra.

Tradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ održaće se u sredu 20. oktobra. Svečano otvaranje izložbe radova Bijenala sa proglašnjem najuspešnijih biće obavljeno u holu hotela “Moravica” sa početkom u 13 časova. Od 13 i 30 biće održano predavanje na temu zaštite životne sredine. Kulturno -umetnički program predviđen je za 14 časova. 300 autora - učesnika Bijenala, iz 47 zemalja konkurisalo je sa ukupno 700 radova. Aleksandar Blatnik, umetnički direktor Bijenala koji je prisutan na ovom festivalu od samog početka, kaže da je veoma zadovoljan zbog ovogodišnjeg impozantnog odziva učesnika. On dodaje da je Bijenale opravdao svoje postojanje, jer je promovisao Sokobanju u svetu. I ove godine obezbeđene su nagrade. Prva nagrada : 10 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma, druga nagrada : 7 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma i treca nagrada : 3 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma, kao i tri specijalne nagrade (diplome).


18.10.2010. VEST – Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je danas

vakcineVakcinacija protiv sezonskog gripa počela je danas u sokobanjskom Domu zdravlja. Odziv građana je nešto slabiji nego prošle godine, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića. Do 14 časova vakcinisano je 100 -ak građana. Vakcina je trovalentna, jer u svom sastavu uključuje i virus H1N1, i preporučuuje se kako hroničnim bolesnicima tako i zdravim osobama, kaže direkor Antonijević. U okviru prve raspodele sokobanjski Dom zdravlja dobio je 600 doza i ovo je polovina od planirane količine. Vakcinacija će se nastaviti i narednih dana dok se ne potroše pristigle doze vakcina.


18. 10. 2010. VEST: Dvodnevni kurs KONTROLA TUBERKULOZE održan je u petak i subotu u Sokobanji

Kontrola tuberkuloze u SrbijiU okviru projekta "Kontrola tuberkuloze u Srbiji" Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dvodnevni kurs za lekare koji nisu prošli bazičnu edukaciju o multirezistentnoj tuberkulozi, održan je u petak i subotu u Sokobanji. Teorijski deo održan je u petak u hotelu "Moravica". Detaljno smo govorili o dijagnostici, lečenju i praćenju multirezistentne tuberkuloze, kao i o neželjenim dejstvima lekova, kaže dr Gordana Antonijević. Praktični deo seminara održan je u subotu u Specijalnoj bolnici "Ozren". Učesnici seminara upoznali su se sa metodama rada sa ovim pacijentima, jer je Specijalna bolnica "Ozren" adaprirana za lečenje multirezistentne tuberkuloze. Seminar je pohadjlo 120 pulmologa i mikrobiologa. Kurs za medicinske sestre biće održan 29. i 30. oktobra i 05. i 06. novembra.


18.10.2010. V E S T – Specijalnu bolnicu „Sokobanja“ u subotu je posetila grupa studenata iz Republike Poljske

Specijalnu bolnicu „Sokobanja“ u subotu je posetila grupa studenata iz Republike Poljske, sa Univerziteta u Krakovu, zajedno sa svojim domaćinima – studentima niškog Ekonomskog fakulteta. Poseta je upriličena u saradnji sa Organizacijom za turizam kulturu i sport , a u sklopu obilaska Sokobanje, kao zanimljive turističke destinacije. Studenti su bili u prilici da se upoznaju sa Specijalnom bolnicom, njenim funkcionisanjem, kapacitetima, specifičnostima, a posebno sa najatraktivnijim sadržajima poput „Amama“, odnosno „Welnes“ i „Fitnes“ programa. Prema već prispelim najavama, tokom jeseni Specijalnu bolnicu posetiće još nekoliko grupa gostiju različitih struktura, a ova ustanova biće domaćin i nekolicine skupova. Već krajem sedmice, 22. i 23. oktobra, u objektu „Stari zavod“ biće održan IV Redovni kongras Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“, koji će okupiti oko 200 učesnika i gostiju.


18.10.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

Utakmica sedmog kola Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, između FK “Ozren” i FK”Mladost” iz Sumrakovca nije odigrana u subotu jer se igrači FK” Mladost” nisu pojavili na terenu u predviđeno vreme.

– Pioniri i mlađi pioniri

Pioniri i mlađi pioniri FK “Ozren” odigrali su utakmice petog kola Lige pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga sa vršnjacima iz FK”Majdampek”. Mlađi pioniri pobedili pobedili su rezultatom 5:0, dok su pioniri izgubili rezultatom 2:3.

– Opštinska liga

U okviru sedmog kola Opštinske lige, FK “Ozren II “ izgubio je od FK “Omladinac” iz Blendije rezultatom 1:3

– Opštinska liga 2

Sedmo kolo Opštinske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Omladinac (Poružnica) - Bukovik(Vrbovac) 2:4

Mladost (Resnik) – Pobeda (Trubarevac) 7:0

Trebič (sokobanja) – Jedinstvo (Mužinac) 9:2

Rtanj (Vrmdža) – Napredak (Jošanica) 0:1

Palilulac (Šarbanovac) - Slemen (Milušinac) 0:3

Posle sedmog kola prvo mesto na tabeli sa 17 bodova zauzima Bukovik iz Vrbovca. Na drugom mestu nalazi se Trebič isa 15 bdova.Poslednja na tabeli je ekipa Omladinac iz Poružnice sa jednim bodom.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt