Sokobanjske škole u štrajku - Vesti Soko TV 31.01.2011.godine

Radnici O. Š. Mitropolit Mihailo, otpočeli su štrajk jutros. Odbor sindikalne organizacije ove škole je na sednici održanoj 26. januara doneo odluku da se od ponedeljka, 31. januara, dakle od danas, radnici O. Š.Mitropolit Mihailo priključe štrajku prosvetnih radnika.

Sokobanjske škole u štrajku - Vesti Soko TV 31.01.2011.godine
31 Januar 2011

31. 01. 2011. VEST: Sokobanjske škole u štrajku

Radnici O. Š. "Mitropolit Mihailo", otpočeli su štrajk jutros. Odbor sindikalne organizacije ove škole je na sednici održanoj 26. januara doneo odluku da se od ponedeljka, 31. januara, dakle od danas, radnici O. Š."Mitropolit Mihailo" priključe štrajku prosvetnih radnika. Biće ispoštovan minimum procesa rada, odnosno časovi će biti skračeni na 30 minuta, saznajemo od predsednice Odbora sindikalne organizacije O. Š. "Mitropolit Mihailo, Gordane Ilić. Očekujemo da će bar deo naših zahteva biti ispoštovan i da će se štrajk brzo okončati, rekla nam je ona u telefonskom razgovoru.Srednja škola „Branislav Nušić“ kao član Unije sindikata prosvetnih radnika priključila se štrajku prosvetara u petak, potpunom obustavom rada, kaže Ana Milićević predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika i dodaje da su potpuno obustavile rad i kolege koje nisu članovi pomenutog sindikata a koje smatraju da su zahtevi prosvetara legitimni. Međutim, jedan broj profesora sokobanjske Srednje škole nije potpuno obustavio rad već se štrajku priključio skraćenjem časova na 30 minuta.....

31. 01. 2011. VEST: Dve trećine škola ne radi

Dve trećine škola u Srbiji ne radi ili su časovi skraćeni na 30 minuta. Sindikati očekuju da im se priključe i obrazovne ustanove koje do sad nisu štrajkovale. Istovremeno, sindikati su "ogorčeni i iritirani" izjavom premijera Cvetkovića da, tražeći veće plate i ulaganje u obrazovanje, ruše ekonomsku stabilnost države.Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji rekao je da je premijer Srbije "svojom izjavom dodatno podstakao prosvetare da istraju u štrajku".Leonardo Erdelji, upravo zbog stava Vlade da bi povećanje plata moglo da uruši sistem javnih finansija, očekuje da se od danas poveća broj škola u štrajku. Iziritiran stavom Vlade je i predsednik Samostalnog sindkata obrazovanja Branislav Pavlović, čije članstvo i dalje drži časove - ali samo polusatne. “Očekujem da u ponedeljak ili eventualno utorak premijer Cvetković formira svoj pregvarački tim, u kome ne mora on da bude, može da bude neko od potpredsednika Vlade ako je on zauzet, i da počnemo intenzivne pregovore”, naveo je Pavlović. “U krajnjoj liniji, nikome nije u interesu da ovaj štrajk traje što duže”, kazao je on. Prema podacima sindikata, u petak je u 654 škole bila potpuno obustavljena nastava, a u 511 su časovi bili skraćeni na pola sata.

31.01.2011. VEST – Digitalna škola

U Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” do kraja školske godine, biće opremljeni digitalni kabineti, u okviru programa “Digitalna škola”, saznajemo od pomoćnice direktora Zdenke Milivojević. Naša škola po ovom projektu dobiće 45 računara u matičnoj školi, po 5 računara u Vrelu i Mužincu, i po jedan računar u izdvojenim odeljenjima,kaže Zdenka Milivojević. Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim personalnim računarima, prateću opremu potrebnu nastavniku, odgovarajući softver i povezanost računara u kabinetu. Škola će odrediti i jednog nastavnika koji će biti zadužen za tehničku ispravnost učionice, a direktor će svakog tromesečja slati izveštaj kako funkcioniše digitalni kabinet koji će takođe kontrolisati lice koje je ovlastilo Ministarstvo.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt