eSokobanja.rs

Doček Deda Mraza, Doček u sokobanjskim hotelima, Hitna služba sokobanjskog Doma zdravlja, Bašta otvorenog srca, Deda Mraz obišao mališane romske nacionalnost

04.01.2012. VEST – Doček Deda Mraza

  Doček Deda mraza za najmladje sugradjane OTKS organizovala je u petak 30. decembra u amfiteatru ispred zavičajnog muzeja. Najmladji su imali priliku i da uživaju u predstavi "Zimska priča" pozorišne trupe „Skituljko“. I pored toga što je bilo hladno, deca su bila oduševljena predstavom i Deda Mrazom koji je delio bombone i slatkiše.
04.01.2012. VEST - Doček u hotelima

Novu 2012. godinu u sokobanjskim hotelima dočekao veliki broj turista iz svih krajeva Srbije i bivših jugoslovenskih republika. U hotelu Moravica Novu Godinu dočekalo je preko 200 gostiju, a za dobru atmosferu bio je zadužen Fantastiko bend iz Niša. Za dobar provod u SB Banjica pobrinuo se Ekskluziv bend iz Čačka i studio Alektik iz Novog Sada, a Novu godinu u Banjici dočekalo je 480 gostiju. U hotelu Zdravljak preko 450 prisutnih gostiju zabavljao je Ekstrim bend iz Sokobanje. Ekipa RTV Sokobanja u novogodišnjoj noći obišla je hotele zajedno sa orkestrom Zlatne trube iz Knjaževca, i prema anketama koje smo uradili bilo je veselo i zabavno.

04. 01. 2012. VEST: NOVA GODINA, HITNA SLUŽBA

Bilo je dosta intervencija u toku Novogodišnje noći, bilo je tuča, uboda nožem, ali nije bilo ozbiljnijih slučajeva, saznajemo u Hitnoj službi sokobanjskog Doma zdravlja. Inače praznični dani su protekli mirno, kaže dr Živan Miladinović iz Hitne slušbe. S obzirom da je bilo dosta gostiju u Sokobanji, praznici su protekli mirno, bilo je nešto više bolesne dece, povreda, pijanstava, ali na svi srecu nije bilo ozbiljnojih slučajeva, kaže dr Miladinović04.01.2012. VEST – Bašta otvorenog srca

Manifestacija Dobro jutro u Ozren Bašti tzv. "Bašta otvorenog srca" koja se tradicionalno održava 1. januara, ove godine privukla je veliki broj kako turista, tako i meštana. OTKS je za sve prisutne obezbedila dobar provod uz muziku i trubače, rtanjski čaj, grejanu rakiju i rasol i tradicionalne sokobanjske specijalitete. Sokobanjski gosti sa kojima smo razgovarali kažu da je ova manifestacija odlično organizovana i da se uvek lepo provedu u Sokobanji za novogodišnje praznike.


04.01.2012. VEST- Deda Mraz obišao mališane romske nacionalnost

Udruženje Roma "Istina" i Opština Sokobanja organizovali su dodelu paketića za mališane romske nacionalnosti u petak 30. decembra prošle godine. Predsednik Udruženja Roma u Sokobanji Boban Milanović istakao je nesebičnu podršku Opštine Sokobanja i predsednika Dimitrija Lukića u nabavci ovih paketića. Ipak, najbitnije je da je Deda mraz doneo puno radosti ovim mališanima.