eSokobanja.rs

Skupština opštine Sokobanja je u četvrtak, 18.decembra 2008.godine usvojila odluku kojom se zvanično započinje proces izrade petogodišnjeg Strateškog plana za lokalni ekonomski razvoj (2009-2014). Proces izrade Strateškog plana opština Sokobanja će sprovesti u saradnji sa nemačkom agencijom za tehničku saradnju(GTZ).

                                                 Decembar 2008. godine

                SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Skupština opštine Sokobanja je u četvrtak, 18.decembra 2008.godine usvojila odluku kojom se yvanično započinje proces izrade petogodišnjeg Strateškog plana za lokalni ekonomski razvoj (2009-2014). Proces izrade Strateškog plana opština Sokobanja će sprovesti u saradnji sa nemačkom agencijom za tehničku saradnju(GTZ). Planirano je da se Strateški plan za lokalni ekonomski razvoj opštine Sokobanja završi, predstavi građanima i usvoji od strane Skupštine opštine do kraja juna 2009. godine.
"Kroz svoj Strateški plan opština će definisati ključne oblasti ekonomskog razvoja i prioritetne projekte čija će realizacija omogućiti brži razvoj privrede i kvalitetniji život građana. Jako je bitno istaći da će ovaj plan takođe osigurati da opština ima spremne projekte i pravce razvoja neophodne kako bi se uspešno prijavljivali za razne donatorske fondove, predpristupne fondove Evropske unije i fondove Ministarstva u Bladi Republike Srbije bez koji dalji razvoj Sokobanje neće biti moguć. Imajući u vidu značaj Strateškog plana za budućnost naše opštine i njenih stanovnika, lokalna samouprava želi da u proces planjiranja uključi što veći broj privrednih subjekta, građana, omladine, udruženja, organizacija, političkih stranaka i predstavnika medija, kako bi svi imali učešća u odlučivanju o budućnostinaše opštine", naglašava Predsednik opštine, Dimitrije Lukić.
U narednim mesecima, komisija koju će činiti predstavnici opštinskog rukovodstva, privrede, nevladinih organizacija, medija i civilnog društva, radeći na nacrtu Strateškog plana i definisanju projekta. Građani će biti stalno obaveštavani otome dokle se stiglo u izradi Strateškog plana i svoje sugestije će moći da daju kroz javne rasprave koja će biti organizovane, ali i direktno u komunikaciji sa Predsednikom opštine kroz mehanizme koje će opština uvesti već u januaru 2009.godine. Strateški plan će se u svakom trenutku oslanjati na viziju Sokobanje kao "otvorene, održive i komunalno opremljene zajednice sa visoko razvijenim banjskim turizmom i proizvodnjom zdrave hrane u kojoj će se žitelji i gosti osećati bezbednim, uživati blagodeti ekološke sredine i imati mogućnosti da razvijaju duhovne i materijalne vrednosti".
                                           
                                                   * * *

Za više informacija, molimo Vas kontaktirajte Ivicu Naskovskog, na telefon 064/85-60-715 ili e-mailom na naskovski@gmail.com