eSokobanja.rs

Crveni krst Sokobanje, je pred novogodišnje i božićne praznike, u cilju darivanja i poštovanja, nagradio dobrovoljne davaoce krvi sa teritorije opštine Sokobanja, a kojih, možemo da se pohvalimo, ima podosta. Zahvalnice, značke, srebrne i zlatne medalje, Crvenog krsta Srbije


   Crveni krst Sokobanje, je pred novogodišnje i božićne praznike, u cilju darivanja i poštovanja, nagradio dobrovoljne davaoce krvi sa teritorije opštine Sokobanja, a kojih, možemo da se pohvalimo, ima podosta. Zahvalnice, značke, srebrne i zlatne medalje, Crvenog krsta Srbije, dobilo je 78 dobrovoljnih davalaca krvi sa teritorije opštine Sokobanja i to: za pet davanja - 25 davalaca; za deset davanja - 13; za dvadeset davanja - 14; za trideset pet - 10 i za pedeset puta davanja krvi - 5 davalaca. Zahvalnice je dobilo i jedanaestoro punoletnih srednjoškolaca, koji su ove godine prvi put dali dragocenu tečnost za spasenje nečijeg života.
priznanja- davaocima- krvi     Aktivisti Crvenog krsta Sokobanje, Nebojša Aleksić, predsednik, Milica Milenković, Ivana Vasiljević i volonter Bistrica Stanojević, potrudili su se da ovu malu, ali vrednu svečanost, ova humanitarna organizacija obeleži kako priliči, skupa sa dobrovoljnim davaocima krvi.
     Pozdravivši sve prisutne u sali, Milica Milenković je sa zadovoljstvom predstavila goste, predsednika opštine Sokobanja, Dimitrija Lukića i Željka Kovačevića, iz Zaječara, predstavnika Instituta za transfuziju krvi Srbije, za borski i zaječarski okrug.
priznanja- davaocima- krvi 1     - Zahvaljujem se od srca svim dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije opštine Sokobanja, na vašem humanom zadatku u proteklom periodu, jer smo dvaput zaredom dokazali da smo najhumanija opština u Srbiji, osvojivši priznanje "Šampion solidarnosti" za 2008. godinu, - rekao je Nebojša Aleksić, predsednik Crvenog krsta Sokobanje.
     Predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, koji je i dobrovoljni davalac krvi i danas, u petak, 26. decembra, 2008. godine dobio značku i zahvalnicu za dvadeset davanja krvi, u kratkom obraćanju je kazao:
dimitrije- lukic davalac krvi 20 puta     - U ime SO Sokobanja i u lično ime, zahvaljujem se davaocima krvi na pokazanom najvišem stepenu humanosti i doprinosu da i ove godine Sokobanja bude šampion solidarnosti i dobije besplatnu promociju u medijima u Srbiji. Želim svima vama mnogo uspeha u nastupajućoj, Novoj godini, sreće, zdravlja i kondicije, kako bi i naredne godine bili u vrhu na lestvici solidarnosti među dobrovoljnim davaocima krvi u Srbiji.
Predstavnik Instituta za transfuziju krvi Srbije, Željko Kovačević     Predstavnik Instituta za transfuziju krvi Srbije, Željko Kovačević, je takođe uputio reči zahvalnosti sokobanjskim davaocima krvi, u ime instituta, u svoje ime i u ime bolesnih, povređenih i unesrećenih, kojima su oni svojom humanošću spasili i produžili život, ili doprineli ozdravljenju. Svima je poželeo dug život sa nadom da će se ovakva i slična druženja nastaviti i sledeće godine.
     Akcija dobrovoljnog davanja krvi, takmičarskog karaktera, sprovodi se u letnjim mesecima i mnogi gradovi prigovaraju da Sokobanja "koristi" usluge gostiju, dobrovoljnih davalaca krvi i tako pobeđuje. Međutim, to nije tačno, naglasio je Željko Kovačević, jer po svim pokazateljima iz evidencija, gosti u Sokobanji učestvuju sa 5 do 7% davalaca krvi, a titulu šampiona obezbeđuju meštani.
saša-radisavljevic  Dobitnik Zlatne medalje, za pedeset davanja krvi, Saša Radisavljević, kaže da će i dalje nastaviti sa dobrovoljnim davanjem ove tečnosti, a istog stava su i dve dame, Mileva Milenković i Živana Trifunović, obe su dale krv trideset pet puta i dobile srebrne medalje, koje naglašavaju da će nastaviti akciju sve dok ih služi zdravlje.
     Zlatne i srebrne medalje i zahvalnice dobitnicima, uručila je Ivana Zanfirović, iz Sokobanje, najbolja mileva-milenkovic-i- živana trifunovickaratistkinja Evrope i više puta osvajač priznanja najboljeg sportiste Sokobanje.
     Svim dobrovoljnim davaocima krvi opštine Sokobanja, želimo srećnu Novu godinu, a zdravlja ponajviše i na prvom mestu i da se čili i zdravi vidimo u prvoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u 2009. godini, u Sokobanji!

                                                                       * * *

autor:

Vladimir S. Putnik