eSokobanja.rs

PARKING SERVIS U SOKOBANJI:: Ovih dana počinje i zvanično naplata parkinga, a preduzeće PARKING SISTEM I GARAŽE S.B.doo SOKO BANJA, koje je na tenderu dobilo ovaj posao, obratilo se građanima i gostima Sokobanje sledećim saopštenjem:

  Iako su na poslednjoj sednici dobili peticiju protiv naplate parkinga, koju je potpisalo oko 1600 građana Sokobanje, odbornici SO Sokobanja izglasali su poslednji dokument kojim i zvanično počinje naplata parkinga. Za Odluku o saglasnosti na pravilnik rada Parking servisa od 14. maja ove godine glasalo je 16 odbornika skupštinske većine, koju čine odbornici DS-a, G17+ i GG Miliša Dinić, dok su odbornici opozicije napustili glasanje. Ovih dana počinje i zvanično naplata parkinga, a preduzeće PARKING SISTEM I GARAŽE S.B.doo SOKO BANJA, koje je na tenderu dobilo ovaj posao, obratilo se građanima i gostima Sokobanje sledećim saopštenjem:

Poštovani korisnici,

Parking Sistem i Garaže S.B. doo Soko Banja obavlja komunalnu delatnost održavanja i upravljanja javnim parkiralištima u gradu. Po prvi put uvodimo zonski sistem naplate parkinga sa mogućnošću plaćanja parking kartom i SMS porukama.

NAČIN PLAĆANJA

Naplata parkinga vrši se putem parking karata i SMS poruka mobilne telefonije svih operatera.

PARKING KARTE

-          Parking karte mogu se kupiti na kioscima i ostalim prodajnim objektima koji imaju vidno istaknuto obaveštenje o prodaji.

-          Na karti obeležite godinu, mesec i dan u kojem koristite parking mesto, zatim sat i minut u kome je parkiranje započeto.

-          Kartu stavite ispod vetrobranskog stakla tako da obeleženi podatci budu uočljivi.

SMS

Pošaljite SMS poruku sa oznakom i brojem registarskih tablica automobila, bez razmaka I drugih specijalnih znakova(npr. ZA666255). Poruku možete poslati sa svih trenutno aktivnih mrežamobilnih provajdera(Telekom, Telenor i Vip). Zavisno od zone u kojoj se nalazite ili vremena koje želite da provedete na parkiralištu, poruku pošaljite na jedan od tri broja:

9108 – CRVENA zona, cena parkiranja za jedan čas iznosi 32 din. Slanjem poruke na broj 9108 plaćate jedan sat parkiranja. U crvenoj zoni vreme korišćenja parkinga nije ograničeno, sem u sezoni od 01.05. do 30.09. kada je ograničeno na 180 min.

9107 – POSEBAN parking, cena parkiranja za jedan čas iznosi 40 din. Slanjem poruke na broj 9109 plaćate jedan sat parkiranja. U ovoj zoni vreme parkiranja nije ograničeno.

9110 dnevna karta važi celog dana u obe zone, osim u crvenoj zoni u toku sezone od 01.05. do 30.09. Cena parkiranja za jedan dan iznosi 100 dinara.

 

Po slanju ispravne poruke dobićete povratno obaveštenje o uspešno izvršenoj uplati putem SMS poruke u kojoj se nalazi posebno generisan broj karte za unetu registarsku oznaku vozila, zona, kao I vreme do kada uplaćeni parking važi. Ova poruka služi vam kao zvanična potvrda da je uspešno plaćeno parkiranje za naznačeno vozilo I naznačeni period. Nekoliko minuta pre isteka uplaćenog vremena dobićete poruku koja vas podseća da ističe vreme parkiranja za uneti registarski broj I zonu kako bi ste mogli produžiti parking ili blagovremeno uklonili vozilo.

Ukoliko sadržaj poruke nije poslat u potrebnoj formi, sistem šalje povratnu poruku sa obaveštenjem o grešci I morate ponoviti postupak slanjem ispravne poruke.

Ako sistem nije iz bilo kog razloga u funkciji, nakon slanja poruke povratnim SMS-om dobijate tu informaciju I obavezni ste da plaćanje usluge izvršite kupovinom parking karte.

INFO CENTAR – 018 830 530

mapa-parkinga-sokobanje

 

Crvena zona – vreme parkiranja nije ograničeno, u sezoni vreme parkiranja je ograničeno na 180 min (od 01.05. do 30.09.)
1.    Miladina Živanovića - od Branka Đurića do Miće Panića
2.    Branka Đurića
3.    Kralja Petra I - od Dragovićeve  do Svetog Save
4.    Dragovićeva - od Vojvode Mišića do Hajduk Veljka
5.    Vojvode Mišića - od kružnog toka do pešačke zone
6.    Nikole Pašića - od Vrelske do Ozrenskih partizana
7.    Mitropolita Mihajla - od Doma zdravlja do 27. Marta
8.    Nemanjina - od Vuka Karadžića do Alekse Markišića
9.    Alekse Markišića - od Radeta Živkovića do 27.marta
10.   27. Marta - od Radeta Živkovića do Mitropollita Mihajla


 

    CENOVNIK KORIŠĆENJA JAVNIH PARKIRALIŠTA