eSokobanja.rs

Na zadovoljstvo sokobanjskih hotelijera i privatnih stanodavaca ovogodišnja turistička sezona duže je trajala. Tokom letnjih meseci, Sokobanju je posetio veliki broj turista, što onih kojima je potrebno lečenje, tako i onih koji su želeli da se odmore i borave u prirodi

sokobanjski gostiNa zadovoljstvo sokobanjskih hotelijera i privatnih stanodavaca ovogodišnja turistička sezona duže je trajala. Tokom letnjih meseci, Sokobanju je posetio veliki broj turista, što onih kojima je potrebno lečenje, tako i onih koji  su želeli da se odmore i borave  u prirodi. U periodu od 27.06-01.07.2012, u Sokobanji  su održane Radničko- sportske igre. Tokom jula i avgusta svi turististički kapaciteti, i privatni i hotelski,  bili su popunjeni. Velikoj posećenosti  Sokobanje najviše je doprinelo  ovogodišnje otvaranje  Akva parka Podina.
Tokom  septembra i oktobra Sokobanju su osim individualnih turista, posećivale i organizovane grupe. Bilo je i domaćih i inostranih turista. U sokobanjskim hotelima izvođene su rekreativne nastave i ekskurzije učenika osnovnih i srednjih škola, kao i seminari.   Velika popunjenost privatnog  i hotelskog smeštaja tokom jesenjih meseci objašnjava se povoljnim vremenskim  prilikama.
U toku su radovi na wellness centru Limun Banja koji počinje sa radom aprila 2013. Smatra se da će ovaj centar privući veliki broj posetilaca, a prednost je u tome što se on može posećivati i tokom letnjih i zimskih meseci, što bi  Sokobanji dosta značilo, u smislu  produžetka  turističke sezone.