eSokobanja.rs

Povodom Vašeg posta na društvenoj mreži Facebook, ovim putem želim da Vam uputim nekoliko pitanja. Da li ste u Vašem post-u želeli da građane opštine Sokobanja podelite na nekoliko grupa? One za koje smatrate da zaslužuju da sa vama iz DS-a dišu isti

DSS, NS, LDP

OTVORENO PISMO

- gospođi Tanji Nikolić, predsednici OO Demokratske stranke u Sokobanji i kandidatu za odbornika Gospođo Nikolić,

Povodom Vašeg posta na društvenoj mreži Facebook, ovim putem želim da Vam uputim nekoliko  pitanja. Da li ste u Vašem post-u želeli da građane opštine Sokobanja podelite na nekoliko grupa? One za koje smatrate da zaslužuju da sa vama iz DS-a dišu isti vazduh, prolaze istim ulicama Sokobanje, na one ''napredne'', kako ste ih nazvali i na one koji ne zaslužuju bilo šta u ovom našem malom mistu. Da li ste kao predsednik opštinskog odbora jedne političke partije koja u nazivu ima ono ''demokratska'' dali sebi za pravo da nas delite na podobne i nepodobne? Kako ''oni iz napredne pojave'' i mi iz ''one treće grupe, kojoj ne želite da se obratite'' treba da shvatimo Vaše pisanije? Da li smo manje vredni da živimo u istom malom mistu sa Vama iz Demokratske stranke? Da li ste ovim post-om stanovnike opštine Sokobanja podelili na one koji mirišu, na one koji smrde i na one koji ''nit' smrde, nit' mirišu''? Da li ste pozivajući ljude da vam daju podršku i glasaju za vas, pokazali da vam u trenutku kada se neko odluči da vam ukaže poverenje neće biti bitno ko je iz koje grupe, već je za vas samo bitno da naše malo misto ostane u šakama porodice Nikolić i njima ''odanih'' ljudi? Da li ste ovim pokazali da ste, najmanje ''demokrata'', a da ste u stvari neko kome smeta drugačije mišljenje, drugačija vizija kako treba da izgleda naše malo misto, i da vam smetaju svi oni koji se ne plaše da to svoje mišljenje i javno iznesu? Da li mislite da bi ''oni napredni'' i mi iz ''treće grupe'' trebali da nosimo žute trake oko ruke, kako bi vi iz demokratske stranke tačno znali pored koga prolazite na ulici ili sedite u nekom kafiću? 

Ovom prilikom vas pozivam da se javno izvinete svim građanima opštine Sokobanje, a pogotovo onima koji su ovim vašim stavovima direktno prozvani, ''naprednima'' i ''onima iz treće grupe''. I da vam objasnim, ako ne znate kako da objasnite ''one napredne'': to su članovi jedne političke partije koja se sasvim legitimna, kao i sve ostale na poltičkoj sceni Srbije. Da li neko podržava njihovu politiku i njihovog lidera, ostavite građanima da samo odluče. Nemojte se ponašati kao vrhovni sudija i uzimati sebi za pravo da nešto delite, a pogotovo ne ljude po ''grupama''.

p.s.

Obično pisma počinjem sa poštovani-a, i isto ga tako i završavam. Ali, ovom prilikom zaista ne mogu da vam ukažem nikakvo poštovanje jer ste u stvari pokazali svoje pravo lice. Još jednom vas pozivam da se javno izvinete, jer mislim da bilo koji gram vlasti ne dozvoljava bilo kome da vređa građane i deli ih po bilo čemu, iako ste na kraju vašeg post-a pokušali da se izvučete, a pogotovo to nisam očekivao od nekog ko je predsednik opštinskog odbora stranke koja u svom imenu nosi ono ''demokratska''. 

Predrag Bata Stevanović

Kandidat za odbornika sa liste iz ''treće grupe''