eSokobanja.rs

Vladimir S. Putnik Vladimir S. PUTNIK, je rođen u Beogradu, 20. avgusta,1960. godine, ali od svoje osamnaeste godine živi u Sokobanji, koju smatra drugim zavičajem. Piše rodoljubivu, duhovnu, ljubavnu i poeziju za decu, sa kojima se rado druži i pomaže im da se u najlepšem svetlu predstave javnosti i ljubiteljima poezije u Srbiji. Jedan je od osnivača Književnog kluba "Sokolovo pero", u Sokobanji, u septembru, 2002. godine, ali više nije član tog kluba, jer uspeh njegov i još troje, sad bivših članova, smeta nekim sujetnim, ljubomornim i taštim osobama u klubu.
Član je SKOR-a, i književnih klubova: "Karađorđević", iz Beograda, "Dušan Matić", iz Ćuprije i "Udruženja književnika Branko Miljković", iz Niša.
Dobitnik je mnogih nagrada, priznanja i pohvala za poeziju, ali i za ikonopisanje, od kojih je najznačajnija i najdraža nagrada muzeja Srpske pravoslavne Crkve, treća nagrada, za ikonu Srpskih novomučenika Jasenovačkih, 1991. godine.
Osim poezije i ikonopisanja, bavi se novinarstvom, a njegovi tekstovi se mogu čitati i na internetu, na sajtu www.sokobanja.com, stranica Vesti.
Živi i stvara u Sokobanji i želja mu je da se obnove porušeni stubovi srpske kulture, pali pod najezdom trulo-zapadnjačkog i orijentalnog prostakluka!