Opština Sokobanja ušla u realizaciju projekta izgradnje kompleksa bazena - Vesti Soko TV 19.11.2010.godine

Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukić u ime Opštine Sokobanja potpisao je Ugovor o komisionu sa fondom za razvoj Republike Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Ugovor se odnosi na projekat izgradnje kompleksa bazena na Podini a njegova vrednost je 129.537.000 dinara./ Predškolska ustanova “Bucko” danas je proslavila 82 godine organizovanog predškolstva u Sokobanji i 32 godine rada u sadašnjim prostorijama./ Ribokradja na Bovanskom jezeru intenzivirana je u poslednja 2 meseca. Preksinoć je ribočuvar iz Aleksinca koji radi sa sokobanjskom ribočuvarskom ekipom napadnut od strane 2 lica.

Opština Sokobanja ušla u realizaciju projekta izgradnje kompleksa bazena - Vesti Soko TV 19.11.2010.godine
19 Novembar 2010

19.11.2010. V E S T – Opština Sokobanja ušla u realizaciju projekta izgradnje kompleksa bazena

Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukić u ime Opštine Sokobanja potpisao je Ugovor o komisionu sa fondom za razvoj Republike Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Ugovor se odnosi na projekat izgradnje kompleksa bazena na Podini a njegova vrednost je 129.537.000 dinara. Ovaj Ugovor predstavlja konkretizaciju načina finansiranja ovog projekta i praktično ovim Ugovorom stiču se svi tehnički uslovi da Opština Sokobanja krene u realizaciju projekta. Predsednik Opštine Dimitrije Lukić kaže da je već danas pokrenut i postupak javne nabavke, koji će biti okončan 7. decembra izborom ponuđača. Lukić dodaje da će nakon toga i popisivanja Ugovora sa izvođačem, definisanja elemenata Ugovora, načina plaćanja i rokova za završetak radova, moći da se kaže da je Opština Sokobanja i konkretno ušla u realizaciju projekta izgradnje kompleksa bazena.


19.11.2010. V E S T – Ugovor o dogradnji vrtića

Opština Sokobanja je sa Ministarstvom za Nacionalni investicioni plan i izvođačem radova, potpisala Ugovor o dogradnji vrtića „Bucko“ u Sokobanji. Predsednik Opštine Dimitrije Lukić kaže da očekuje da će izvođač radova čim ispuni elemente Ugovora, odnosno pribavi bankarske garancije, biti uveden u posao, tako da će realizacija pomenutog projekta početi ove godine i biti okončana u skladu sa rokovima iz Ugovora a to je 180 dana. Vrednost ovog Ugovora je oko 19. miliona dinara, a učešće Opštine Sokobanja, prema kategorizaciji Nacionalnog investicionog plana, je 35% vrednosti Ugovora. Naša Opština je već obezbedila milion i šesto hiljada dinara na osnovu potpisanog Ugovora sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu i državnu upravu. Ovaj projekat je posebno značajan za Opštinu Sokobanja jer će njegovom realizacijom biti skraćena lista čekanjai stvoreni mnogo funkcionalniji uslovi za obavljanje delatnosti Dečijeg vrtića, istakao je predsednik Opštine Dimitrije Lukić.


19.11.2010. V E S T – Ugovor, prostorni plan

Predsednik Opštine Dimitrije Lukić, jutros je u ime Opštine Sokobanja sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja potpisao Ugovor o izradi prostornog plana Opštine Sokobanja. Obrađivač prostornog plana je Zavod za urbanizam iz Niša. Potpisivanjem ovog Ugovora Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja preuzelo je na sebe obavezu da finansira izradu ovog plana što će značajno doprineti bonitetu budžeta Opštine Sokobanja i likvidnosti, kaže Lukić. Vrednost Ugovora je 3.147.200 din i biće realizovan u narednih šest meseci.


19.11.2010. VEST – Dan Vrtića

Predškolska ustanova “Bucko” danas je proslavila 82 godine organizovanog predškolstva u Sokobanji i 32 godine rada u sadašnjim prostorijama. Ova dva važna jubileja obeležena su priredbom u kojoj su učestvovalea deca iz svih grupa. Priredba je organizovana pod mootom “ Halo odrasli čekaju vas deca”. Dečica su ovom prilikom pozvala odrasle da ih slede, da ih podržavaju, a kroz pesmu i igru pokazali su kakvi su glumci, pevači,igrači a pojedinci su se oprobali i kao voditelji. Direktorka PU “Bucko” Miladinka Milenković pohvalila je svu dečicu, kao i njihove vaspitače koji su se maksimalno angažovali da sve izgleda prelepo.


19.11.2010. VEST – Počela vakcinacija lisica bacanjem vakcinalnih mamaka iz aviona

U Srbiji je počela vakcinacija lisica bacanjem vakcinalnih mamaka iz aviona. U mamcima je po jedna plastična ampula sa živim atenuisanim virusom besnila soj SAD Bern. Glavni koordinator akcije dr Budimir Plavšić iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavestio je javnost o ovoj akciji i napomenuo da građani koji slučajno dođu u kontakt sa vakcinalnim mamcima treba da se obrate lekaru. Iako je vakcinalni mamac generalno bezbedan spolja, ukoliko bi neko dete ili neobaveštena osoba pronašli mamac i oslobodili ampulu sa virusom, kontakt virusa sa nepovređenom kožom ne smatra se opasnim, ali kontakt sa sluzokožom može biti izvor infekcije vakcinalnim besnilom kod imunokompromitovanih osoba. U takvom slučaju direktnog kontakta vakcinalnog virusa sa sluzokožom, kod pacijenta kod pacijenta odmah sprovesti post ekspozicionu imunizaciju protiv besnila, stoji u Saopštenju Nacionalne referentne laboratorije za besnilo, dostavljenom svim domovima zdravlja u Srbiji.


19.11.2010. VEST – Saopštenje

Policijska stanica u Sokobanji redakciji RTV „Sokobanja“ dostavila je Saopštenje za javnost u kome stoji: Imajući u vidu da se određeni broj vlasnika pasa ne pridržava odredbi člana 17 Zakona o javnom redu i miru, odnosno da ne preduzimaju potrebne mere odgovarajućeg nadzora i bezbednosti nad ovim životinjama, što za posledicu ima povređivanje i prestrašivanje građana, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na sve vlasnike pasa, koji svoje ljubimce čuvaju ili izvode na javna mesta, da koriste zaštitne korpe, odgovarajuće povodce i da preduzimaju odgovarajuće mere nadzora. Protiv vlasnika pasa koji se ne pridržavaju navedenih odredbi biće preduzimane odgovarajuće zakonske mere, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.


18. 11. 2010. VEST: RIBOKRADJA

Ribokradja na Bovanskom jezeru intenzivirana je u poslednja 2 meseca. Bez obzira na prekršaje Zakona o ribarstvu, imamo informaciju da korisnik, odnosno direktor D. O. O. "Južna Morava II" nije podneo ni jednu krivićnu niti prekršajnu prijavu protiv počinioca, kaže predsednik USR „Moravica Aleksandar Janković i dodaje da se u poslednjih par dana dešavaju prekršaji za koje nemamo komentara. Preksinoć je ribočuvar iz Aleksinca koji radi sa sokobanjskom ribočuvarskom ekipom napadnut od strane 2 lica. Lica nisu identifikovana, ali postoji osnovana sumnja o nalogodavcu, dok je sinoć kod brane uhvaćen ronilac, koji je i identifikovan. Janković kaže da bi korisnik za početak trebalo da podnese prekršajnu prijavu, kako bi ovaj prekršaj bio sankcionisan, i sada smo u iščekivanju, želimo da vidimo da li će prekršaj biti sankcionisan. Postoji sumnja da je u ribokradji učestvovao još jedan ronilac. Inače, najmanja kazna za ribokradju koja je predvidjena Zakonom o ribarstvu iznosi 25 000 dinara. Ronilac je uhvaćen sa punom opremom i za ovaj prekršaj kazna ne bi smela biti manja od 50 000 dinara, objašnjava Janković i dodaje da postoji osnovana sumnja da su ovi ronioci angažovani od strane II lica sa kojim smo u poslednjih nekoliko godine imali probleme.


19. 11. 2010. VEST: I GLAS SOKOBANJE

Tradicionalna, treća po redu manifestacija - takmičenje pevača amatera: "Prvi glas Sokobanje", održaće se 27. novembra u Čitluku". Organizator manifestacije je KUD-a "Mladost iz Čitluka. Pevači amateri takmićiće se u sali Doma kulture u Čitluku, kaže član UO KUD "Mladost", Dragan Živanović, koji poziva sve zainteresovane pevače amatere, koji pevaju narodne izvorne pesme, iz Sokobanje i okolnih gradova da uzmu učešće. Takmićenje je podeljeno u dva dela: polufinale i finale, a izvodjače koji budu osvojili prva tri mesta očekuju vredne nagrade, kaže Živanović. Sponzor manifestacije je opština Sokobanja, a manifestaciju će podržati i mnogi drugi sponzori.


19.11.2010. VEST – Mlađi pioniri FK “Ozren”

Mlađi pioniri FK “Ozren” u okviru desetog kola Lige pionira i mlađih pionira Bordkog i Zaječarskog okruga sutra gostuju u Slatini kod Bora gde se sastaju sa svojim vršnjacima iz FK “Slatina”. Utakmica počinje u 11 časova. Pioniri Ozrena u ovom kolu su slobodni.

Stoni tenis

III i IV kolo Opštinske stonoteniske lige biće odigrano sutra. Za stolom br.1 igraće:

Ozren 2 - 92

92 – MB Komerc

Milenijum – Palačinkara Žabac

Lavovi – Milenijum

Relaksy – Stanići i Olići

Za stolom br.2 biće odigrani sledeći mečevi:

MB Komerc – Rudnik „Soko“

Rudnik „Soko“ - Ozren 2

All Stars – Lavovi

Palačinkara Žabac – All Stars

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt