eSokobanja.rs

OTKS Sokobanja dobila je nagradu za Najbolji promo film o manfestaciji, na 5. Susretima organizatora manifestacija. Nagrada Turistička slagalica 2012 dodeljena je u 5 kategorija, a nagradjeni promo film Pola veka harmonike u Sokobanji

02.03.2012. VEST – Promo film

otks novi logo  OTKS Sokobanja dobila je nagradu za Najbolji promo film o manfestaciji, na 5. Susretima organizatora manifestacija. Nagrada "Turistička slagalica 2012" dodeljena je u 5 kategorija, a nagradjeni promo film "Pola veka harmonike u Sokobanji" uradnjen je u saradnji sa RTV Sokobanja. U kategoriji najbolji promo film, koja je ove godine po prvi put uvedena u takmičarski seo Susreta, bilo je 6 promo filmova. Ova nagrada ima težinu zbog činjenice da ne postoji stručni žiri, već glasaju učesnici skupa, kaže Bratislav Majkić, direktor OTKS Sokobanja. Susrete organizatora manifestacija organizuje redakcija "Vodiča kroz turističke manifestacije" u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.


02.03.2012. VEST – Bugarska

U okviru projekta "Kultura i balneologija – održivi turistički proizvod" koji OTKS Sokobanja sprovodi sa Gradjanskom inicijativom Vršec iz Vršeca u Bugarskoj, održan je okrugli sto u Vršecu. Osnovni zadatak bio je utvrdjivanje potencijala obe banje, koji bi bili osnova za formiranje novog turističkog proizvoda koji bi se zvao "Prekogranični put zdravlja". Taj proizvod trebalo bi da bude formiran na sledećoj projektnoj aktivnosti, koja će se održati aprila meseca u Sokobanji. Turistički proizvodo "Prekogranični put zdravlja" bio bi ponudjen srpskim i bugarskim turooperaterima, a stavio bi u funkciju sve turističke prednosti i potencijale Sokobanje i Vršeca. Projekat "Kultura i balneologija – održivi turistički proizvod" finansira EU u okviru prekogranične saradnje Bugarska - Srbija, u okviru IPA fonda - prvog poziva.