eSokobanja.rs

MANJI RAČUNI:: Februarski računi za vodu i izvoženje smeća biće umanjeni gradjanima koji su oštećeni problemima izazvanim lošim vremenskim uslovima

komunalno-preduzece-napredak-sokobanja27. 02. 2012. VEST: MANJI RAČUNI

Februarski računi za vodu i izvoženje smeća biće umanjeni gradjanima koji su oštećeni problemima izazvanim lošim vremenskim uslovima. Sledeće nedelje biće održana sednica UO JKP "Napredak" na kojoj ćemo predložiti UO da se februsrski računi za vodu i izvoženje smeća umanje gradjanima koji budu podneli zahtev i koji budu smatrali da su oštećeni, kažao je direktor JKP "Napredak", Saša Drljača. Gradjanima koji imaju ispravan vodomer, ukoliko nisu imali redovno vodosnabdevanje, vodomer će pokazati umanjenu potrošnju, dok će problem biti izraženiji kod gradjana koji paušalno plaćaju račune, a to su gradjani u višim zonama, na višim spratovima zgrada koji nisu imali vodu. Ovi slučajevi će naročito biti sagledani i račun za februar će im značajnio biti umanjen. Što setiče izvoženja smeća u zonama gde je bilo nemoguće to izvršiti, računi će biti umanjeni, a smeće će biti izveženo. Svaki gradjanin koji bude smatrao da je oštećen neredovnim izvoženjem smeća moći će da podnese zahtev za umanjenje računa. Zvanična odluka o umanjenju računa biće donešena tokom sledeće nedelje, kaže Drljača.

 


27. 02. 2012. VEST: PLAĆANJE

Direktor JKP "Napredak", Saša Drljača, uputio je apel gradjanima da redovno izmiruju svoje obaveze prema ovom preduzeću. Možda je to nepopularno u ovom trenutku zbog gradjana koji u proteklom periodu nisu imali redovno vodosnabdevanje i kojima nije redovno izvoženo smeće, ali redovno plaćanje računa za komunalne usluge doprinelo bi boljem radu JKP "Napredak", kaže on. Drljača poziva gradjane da izmire svoje račune, jer je primećeno da su zbog vremenskih uslova i nemogućnosti gradjana da dodju do blagajne, plaćanja bila manje redovna nego u ranijem periodu.