eSokobanja.rs

Živimo u teško i krizno vreme, svi ga osećamo na sopstvenoj koži.
Nedavno sam, u Beogradu, na jednoj književnoj večeri, čuo našeg poznatog izdavača P. Ž., da je, opet, on čuo kako se ovo naše krizno vreme, baš kao što se razni orkani, tornadi i cunamiji nazivaju ženskim imenima, zove "Seka"!... Zašto "Seka", nije objasnio, a, verovatno je, to, skraćenica s engleskog... (američka posla!) a nama liči na naše žensko ime Seka. E pa, u vreme "Seke", da se i ja složim s uvaženim gospodinom P. Ž., potrebna nam je svaka podrška, dobrodošao je svaki osmeh, lepa reč, a, bogami, primila bi se i neka sitnica u naturi...
I, zato, ovde, u Knjizi molbi, predlažem da Opština Sokobanja nagradi svakog posetioca koji u redu brojanja pristiglih gostiju bude, npr., 500 ili 1.000-ti! Ponavljam, mislim na goste, posetioce Sokobanje... Ako ih u banjskoj sezoni bude 5.000, 6.000 ili više - pa, opštinski oci, "odrešite kesu"!
To bi bio mali poklon od Opštine a velika zahvalnost takvog srećnog posetioca Sokobanje. Nešto malo, sitno, ne skupo jer para se nema, svi, to znamo, ali bi ta pažnja ostala u sećanju. Hvala administratoru na datom prostoru.

"Stari posetilac Sokobanje"