eSokobanja.rs

Prvi ste, najbrži!

Dragi uredniče,
Dajte, vi, naslov, a evo šta bih ja zamolio nadležne, ako su u mogućnosti... Ali, pre tog, sasvim kratko: mnogo mi se dopala ideja da mi, gosti Sokobanje, a i meštani, stanovnici, Sokobanjci, mogu da iznesu neku svoju ideju u vidu javne molbe. Voleo bih da se svaka molba pozitivno reši na opštu korist! A sad, šta ja molim...
Pre neki dan, bio sam na proputovanju kroz Kostolac, a išao sam na sastanak generacije iz 1968, proslavljali smo 41 godinu od mature... i saznao sam, sasvim slučajno, od jednog našeg učesnika, da u Novoj Varoši postoji u centru grada veliki pano s najnoviojim vestima, obaveštenjima, fotografijama - a sve vezano za Novu Varoš. To mi se dopalo. Jest da malo liči na nekadašnje zidne novine, ali, verujte mi, u današnje vreme, kad čovek nema šta da gleda na TV a novine su sve skuplje, ovaj način obaveštavanja je za svaku pohvalu.
Saznao sam i ko to obavlja, to je gospodin Muhamed Mulaganović, jedan od učesnika s naše proslave mature u Kostolcu. Pa, nešto, razmišljam - zašto to ne bi moglo i u Sokobanji?!
Tu bi se mogle naći razne novosti iz mesta, ko je došao, od poznatih, pa crno-na-belo predstavljen neki događaj iz života varoši, obaveštenja i sl. Maturanti bi mogli imati svoje slike, to je, nekad, u moje vreme, bio lep običaj, itd.
Molim gradsku vlast Sokobanje da napravi ovakav pano, pod staklom i, naravno, osvetljen, u večernjim satima.
Hvala na pažnji.

Grozdan Mandić