eSokobanja.rs

Da bi se podstakla privreda naše "TK" ("Turističke kneževine"), treba, na nekoliko mesta, najmanje pet, oformiti zemljište za buduće firme koje će tu sagraditi pogone i započeti rad i tako zaposliti naše građane. Dati
im pogodnosti, popuste, prednosti, bonuse i sl. svake vrste da bismo ih privukli. I naše i strane. Dati im mogućnosti da i udruženi nastupaju, s nama ili s drugima iz inostranstva. Prvo ponuditi Rumunima, Grcima i Bugarima, a, pre svih, Rusima. Ali ništa što je "prljava industrija". Najbolje savete možemo dobiti od Inđije, Jagodine, Surčina, Smedereva i sličnih opština gde je to uspešno sprovedeno. Uprostiti do krajnosti otvaranje firmi i sl.
Ove zone treba tako pripremiti da budući poslodavci imaju sve pod rukom: struju, kanalizaciju, parking, vodovod, Internet, ulice, trotoare i sl. Da bi se ovo uspešnije sprovelo, treba uspostaviti najtešnju saradnju s fabrikama građevinskog materijala u najširem okruženju - mi, o tom, ne smemo ni da sanjamo (da, nešto slično, gradimo)! Našu vodu, vazduh i hranu - nizašta! Jer smo vazdušna banja, jer smo ekološka banja! Jer smo "Turistička kneževina"!