eBooking Srbija

Doček Nove godine Sokobanja

Da bi se podstakla privreda naše "TK" ("Turističke kneževine"), treba, na nekoliko mesta, najmanje pet, oformiti zemljište za buduće firme koje će tu sagraditi pogone i započeti rad i tako zaposliti naše građane. Dati
im pogodnosti, popuste, prednosti, bonuse i sl. svake vrste da bismo ih privukli. I naše i strane. Dati im mogućnosti da i udruženi nastupaju, s nama ili s drugima iz inostranstva. Prvo ponuditi Rumunima, Grcima i Bugarima, a, pre svih, Rusima. Ali ništa što je "prljava industrija". Najbolje savete možemo dobiti od Inđije, Jagodine, Surčina, Smedereva i sličnih opština gde je to uspešno sprovedeno. Uprostiti do krajnosti otvaranje firmi i sl.
Ove zone treba tako pripremiti da budući poslodavci imaju sve pod rukom: struju, kanalizaciju, parking, vodovod, Internet, ulice, trotoare i sl. Da bi se ovo uspešnije sprovelo, treba uspostaviti najtešnju saradnju s fabrikama građevinskog materijala u najširem okruženju - mi, o tom, ne smemo ni da sanjamo (da, nešto slično, gradimo)! Našu vodu, vazduh i hranu - nizašta! Jer smo vazdušna banja, jer smo ekološka banja! Jer smo "Turistička kneževina"!