eSokobanja.rs

Na ovaj dan, najveći u "TK SVETA SOKOBANjA", dolaze nam, po pozivu, blagovremenom i njihovoj ljubaznoj potvrdi da će doći da nam uveličaju slavlje, dragi gosti iz LIHTENŠTAJNA, SAN-MARINA, ANDORE, MONAKA, DUBROVNIKA, VENECIJE, MALTE... (Venecija i Dubrovnik zato što su nekad bile samostalne države: "Mletačka Republika" i "Dubrovačka Republika". Obavezan simultan prevod i živ intervju s učesnicima. Njihov doček treba da je na najvižem nivou. Faksimil ovog Miloševog akta treba da je stalno izložen u specijalnoj kaseti-sandučiću, na posebnom stubu, osvetljenoj i na zgodnom mestu ispred Konaka, tj., ispred Kneževog dvora (ovako bi trebalo da se zove Milošev konak!).
Dan "TK Sveta Sokobanja", mogao bi biti onaj dan kad je knez Miloš prvi put, pre drugih, poslao svog službenika na lečenje i oporavak u Sokobanju. Ima faksimil, s tačnim datumom!
Na taj dan, gosti nam se predstavljaju s pokretnim izložbama svoje državnosti, kroz fotografije, svojih početaka u slici i reči, uz ilustrativan prigodan program u javnom prostoru, među svojim eksponatima.
Mi treba da se predstavimo svojim turističkim prednostima, ekologijom, folklorom, korenima itd.
Strani učesnici dobijaju po jedan naš prigodan suvenir na zajedničkoj priredbi, oproštajnoj večeri na kojoj su se predstavili kroz igru i pesmu svog naroda. Naravno, i mi kao domaćini, na kraju.