eSokobanja.rs

Ovaj deo je u najtešnjoj vezi s prethodnim idejom. Sve ostaje kako sam, tamo, zamislio, ali, umesto jedne "lule" s hladnom banjskom vodom, još jedna "lula" s toplom vodom iz amama!!! Ledena i vrela voda - jedna do druge - na rastojanju od 50 cm! - (ne bliže!) "nema laži, nema prevare!"
Gospodine Predsedniče Lukiću i gospodine Goluboviću, kad ste, vas dvojica, pili vruću vodu iz amama?! Ja jesam, kad sam imao 9,5 godina i kad nas je mama, mene i sedmogodišnjeg brata, vodila na kupanje - u kadu br. 1 - "Miloševu kadu" - u Toplom kupatilu. Ja priznajem, a vi? Sramota je da toliki turisti borave u Sokobanji, a ne probaju ono - pored vazduha - najvrednije što nam je priroda dala - toplu vodu - lekovitu - i to besplatno! Niko se nije, zvanično, setio da im ponudi! Dakle, još jednom: "Voda iz štita", s hladnom i toplom vodom iz dve "lule". Hladna je naša svakodnevna voda iz vodovoda, a topla je iz toplog Amama. To se lako može izvesti, stručno, posle studioznog elaborata. (Pazi: lule na rastojanju od 50 cm! Ne bliže: da se hladna ne greje a topla ne hladi!!!).
Naziv "Voda iz štita" nije iz "malog mozga", sugeriše da će nam zdravlje zaštiti sokobanjske vode, hladna i topla!
Prvi ću doći da se napijem! Iz obe "lule"!
Mogla bi se od ovog napraviti studija o mnogo čem (npr., da svaki venčan par, venčan u "Svetoj Sokobanji", "obavezno" dođe i ritualno se napije vode s ove javne česme, itd. Naravno, i svi svatovi.).