eSokobanja.rs

U dogledno vreme, potrebna su, bar, tri izletnička autobusa, s otvorenom galerijom na krovu, s malim barom s osvežavajućim bezalkoholnim pićima, telefonskom kabinom, bežičnim Internetom, WC-om, suncobranima itd. S lanč-paketima, turisti idu u jednodnevni izlet u okolinu (pećine, izvor Moravice, Sokograd, Ripaljka, Rudnik, Rtanj, Oporavilište na Ozrenu, Banja Jošanica, Vrmdžanski grad i druga okolna sela itd.). Taj dan treba da bude - to nema nigde na svetu - poklon-dan turistima, banjskim gostima.
Reklama? Zašto da ne! I "Mercedes" se reklamira, može i TK "Sveta Sokobanja"! (Treba, zainteresovani, na vreme, da se upišu u spisak, kao za posetu "Belom dvoru", u Beogradu, na Dedinju, ali ovo kod nas treba da je besplatno! - a ne da se naplaćuje kao tamo!).
Na ovakvim turama, mogu se ponuditi i šatori i odgovarajuća oprema na sklapanje, stočići, stolice i stoličice, ljuljaške i ligeštuli za predah u prirodi, da se gosti, na miru, u rajskom okruženju, nadišu čistog vazduha. Imamo najčistiji vazduh na Balkanu, a ne nudimo ga!
Na autobusima - na svakom od njih - s obe strane - na srpskom, engleskom, francuskom, ruskom, nemačkom i esperantu - da piše: "Sokobanja, Sokograd - dođeš star, odeš mlad!" (srpski pisac Branislav Nušić).
S druge strane treba da piše na isti način, ali moja verzija: "Sokobanja, Sokograd - dođeš bolestan, ostaneš zdrav!" (srpski pisac Boba Mihić).
Naravno, sve ovo treba dobro osmisliti, pa i, između ostalog, s pravim ljudima i budžetski planirati.
Vidimo se na izletu! Upisaću se u spisak i dobiti svoj termin!