eBooking.rs

KNJAŽEVAC: Lep i nezaboravan doživljaj - novo predavanje u okviru VI Prolećne škole astronomije Astronomskog udruženja ANDROMEDA, iz nama bliskog Knjaževca. Predavanje će odražati Jovana Božinović, član AU Andromeda - a tema predavanja je NAJLEPŠE SLIKE SVEMIRA. Bogami, privlačno!

KNJAŽEVAC: Lep i nezaboravan doživljaj - novo predavanje u okviru VI Prolećne škole astronomije Astronomskog udruženja "ANDROMEDA", iz nama bliskog Knjaževca.
   Predavanje će odražati Jovana Božinović, član AU "Andromeda" - a tema predavanja je "NAJLEPŠE SLIKE SVEMIRA". Bogami, privlačno!
   Dođite, poklonici svemirskih "poslastica", prošlost nas mami zagonetkama - u četvrtak 15. aprila u 19.00, u prostorijama biblioteke Knjaževačke gimnazije da poslušate i pogledate ovo zanimljivo predavanje.

oOo

KNJAŽEVAC: Narodna biblioteka “Njegoš” u Knjaževcu organizuje 15. aprila 2010.  promociju knjige “Konstantinovo raskršće” Dejana Stoiljkovića.
   Ovo delo poznatog niškog autora, bilo je u najužem izboru za ovogodišnju NIN-ovu nagradu. Promocija izaziva veliku znatiželju. Početak promocije je u 19.00 u  u Društvenom klubu Doma kulture.

oOo

ZAJEČAR: Manifestacija "Noć muzeja" -  15. maja 2010. otvara vrata kulturnih institucija širom Srbije! Lepa tradicija koja će svake godine dobijati sve više iskrenih poklonika - da se - u malo vremena - vidi, gotovo, sve!
   Na dan kad maj ulazi u svoju drugu polovinu, više od 150 kulturnih institucija imaće samo jedan cilj – da stimulišu čula i um, da prenesu emociju i ideju i to podjednako na sve stanovnike Beograda, Novoga Sada, Zrenjanina, Šapca, Niša, Sokobanje, Aleksinca, Prokuplja, Zaječara... i drugih brojnih mesta u kojima SIJA muzejska SVETLOST koja obasjava našu PROŠLOST!... Sačekajmo 15. maj - nije daleko!

oOo

NIŠ: Nov poziv za EKO INOVACIJE - 13. april 2010...
   Evropska komisija će 13. aprila otvoriti treći po redu Javni poziv za finasiranje eko-inovacionih projekata. Rok za dostavljanje predloga projekata je 7. septembar 2010,  dok ukupno raspoloživa sredstva iznose 35 miliona evra.
   Predviđeno je da se odobri finansiranje za oko 40 projekata - što je mnogo više nego ranije, i to treba pozdraviti. Pored zemalja članica EU, pravo na učešće imaju i pravna lica iz Srbije i drugih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za pridruživanje EU.

   B. M.