eBooking Srbija

Pripreme za doček Nove godine u Specijalnoj bolnici "Banjica" su u toku. Do sada je prodato dve trećine kapaciteta./ Učenici osmog razreda prva su generacija đaka koja će u junu naredne godine polagati završni ispit, umesto dosadašnjeg kvalifikacionog, a zbirke, iz kojih će učenici pripremati taj test, biće odštampane do kraja januara./ O dugo najavljivanim izmenama Zakona o porezu na imovinu, Vlada će se izjasniti do kraja nedelje./ Projekat "Mreža mladih za ljudska prava i toleranciju – YOUTH NET" realizuje Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja i omladine iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama iz 8 gradova u Jugoistočnoj Srbiji, medju kojima je i Sokobanja.

15. 12. 2010. VEST: Doček  2011-te u Banjici

Pripreme za doček Nove godine u Specijalnoj bolnici "Banjica" su u toku. Do sada je prodato dve trećine kapaciteta, što se tiče aranžmana i dočeka saznajemo od menadzera prodaje, Gorana Cene. Nadamo se da će do kraja meseca biti prodati i preostali kapaciteti, rekao je on. Za doček je kao i svake godine pripremljen interesantan program, pored bendova koji će zabavljati goste, nastupiće i trubači, a pripremljeno je i iznenadjenje za goste-džez balet. Cene su na nivou prošlogodišnjih, doček košta 4 000 dinara, 2 000 dinara je repriza. Za doček, domaća pića su neograničena, a strana su po promotivnim i pristupačnim cenama. Dvodnevni arandžman košta 11 000 dinara, dok je trodnevni 13 000 dinara, saznajemo od Gorana Cene.


15. 12. 2010. VEST: Završni ispit

Učenici osmog razreda prva su generacija đaka koja će u junu naredne godine polagati završni ispit, umesto dosadašnjeg kvalifikacionog, a zbirke, iz kojih će učenici pripremati taj test, biće odštampane do kraja januara.Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu prosvete, u pripremi su zbirke sa zadacima iz srpskog jezika i matematike, od kojih će na ispitu biti 50 odsto poznatih pitanja iz tih priručnika.Za osmake će na testu biti još 25 odsto delimično poznatih pitanja, a preostalih 25 procenata pitanja bihe nepoznato, odnosno njihovi sadržaji neće biti u zbirci.U zbirkama je oko 350 zadataka, a kako je ranije najavio ministar Žarko Obradović finalni model završnog ispita treba da bude primenjen od školske 2013/14. godine, sa potpuno nepoznatim zadacima na ispitu.Kako je najavljeno, tada bi na zavrsnom ispitu trebalo da se uvede još i kombinovani test iz predmeta istorija, geografija, biologija, fizika i hemija.Završni ispit polažu svi učenici, ne samo oni koji nastavljaju srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, s tim što nema praga znanja.To znači da su "prošli" svi koji izađu na ispit, ali će i te kako biti motivisani da reše što veći broj zadataka, jer se ispit boduje za upis u srednju školu.

15.12.2010. VEST – Zakon o porezu na imovinu

O dugo najavljivanim izmenama Zakona o porezu na imovinu, Vlada će se izjasniti do kraja nedelje. Kako saznaje RTS, veći porez na nekretnine od iduće godine plaćaće građani, dok će firme plaćati kao i ranije. Iako je najavljivan kao zakon koji će više da oporezuje vlasnike skupih nekretnina, poreski teret osetiće svi, jer se drastično umanjuju olakšice koje su do sada poresko zaduženje smanjivale i do 70 odsto. Podaci ukazuju na to da su vlasnici stanova bolji poreski obveznici od onih koji žive u vilama. Samo jedan vlasnik, tri vile na Dedinju, za porez duguje više od tri i po miliona dinara, saznaje RTS. Tržišna vrednost nekretnine neće biti, kako je najavljivano, osnovica za obračun porez

13. 12. 2010. VEST: O2, OKRUGLI STO

Projekat "Mreža mladih za ljudska prava i toleranciju – YOUTH NET" realizuje Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja i omladine iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama iz 8 gradova u Jugoistočnoj Srbiji, medju kojima je i Sokobanja. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Omladinska organizacija Sokobanja kao jedna od partnerskih organizacija, vršila je istraživanje stavova mladih o stepenu tolerancije, poštovanju ili nepoštovanju ljudskih prava, postojećim problemima i potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Anketirani su mladi naše opštine. Od ukupnog broja anketiranih 70,1% ne zna da u našoj lokalnoj zajednici postoji kontakt osoba ili organizacija kojoj se mogu obratiti mladi sa inicijativom, a u cilju rešavanja svojih problema. Danas je u prostorijama Organizacije za lokalnu inicijativu održan okrugli sto na temu: "Promocija nevladinih organizacija i njihove uloge u gradjanskom društvu i jačanje aktivizma mladih u opštini Sokobanja".