eSokobanja.rs

Sokobanja, kao i svake godina, tradicionalno učestvuju u obeležavanju Svetskog dana izazova, koji se organizuje svake poslednje srede u mesecu maju. Ove godine protivnik opštine Sokobanja je opština Lajkovac

28.05.2012. VEST – Dan izazova

dan izazovaSokobanja, kao i svake godina, tradicionalno učestvuju u obeležavanju Svetskog dana izazova, koji se organizuje svake poslednje srede u mesecu maju. Ove godine protivnik opštine Sokobanja je opština Lajkovac, saznajemo od Miodraga Ilića, referenta za sport OTKS. Sokobanja ove godine organizuje 30-ak sportsko – rekreativnih manifestacija, a učešće su uzeli svi sportski kolektivi sa teritorije naše opštine, kao i mnogobrojne radne organizacije, škole i vrtić. Dve manifestacije koje se organizuju za gradjane opštine Sokobanja su šetnja koju organizuje PD Oštra čuka, a okupljanje je u 14 časova ispred osnovne škole i manifestacija vožnja biciklima koju organizuje BK Gorski, a okupljanje je ispred klupskih prostorija u 14 časova.


30.05.2012. V E S T – Dan izazova, vrtić

Challenge day (Čelendž dej) ili Međunarodni dan izazova , koji se organizuje svake poslednje srede u mesecu , već po tradiciji , obeležen je danas i u Sokobanji . Ove godine protivnik našem mestu je opština Lajkovac. Sokobanja ove godine organizuje 30-ak sportsko – rekreativnih manifestacija, a učešće su uzeli svi sportski kolektivi sa teritorije naše opštine, kao i mnogobrojne radne organizacije, škole i vrtić. Obeležavanje Svetskog Dana izazova u Sokobanji i ove godine otpočelo je na najlepši mogući način, sportskim aktivnostima naših najmladjih sugradjana. U prepodnevnim časovima u dvorištu vrtića “Bucko” vežbalo je 208 deteta I 25 -oro odraslih. Ova obrazovna ustanova svake godine učestvuje u Svetskom danu izazova sa ciljem da deca od malih nogu nauče kakav i koliki značaj imaju fizičke aktivnosti i bavljenje sportom. Buckići inače ,svakodnevno , vežbaju u svojim grupama sa vaspitačima tokom cele godine jer je to veoma bitno za njihov pravilan rast I razvoj kaže direktorka predškolske ustanove “ Bucko “ Miladinka Milenković.