eSokobanja.rs

BESPLATAN PRISTUP INTERNETU:: Meštanima i gostima Sokobanje, od 25. avgusta, 2008. godine, omogućen je besplatan pristup internetu, iz najužeg centra Sokobanje. Svi koji se sa svojim uređajima, (laptop, PDA, "pametni" mobilni telefoni itd.), nađu u zoni šetalista i centralnog gradskog parka, moći će da surfuju internetom besplatno.

Dejan Jakovljevic vlasnik SOKOWIREIESS-aMeštanima i gostima Sokobanje, od 25. avgusta, 2008. godine, omogućen je besplatan pristup internetu, iz najužeg centra Sokobanje. Svi koji se sa svojim uređajima, (laptop, PDA, "pametni" mobilni telefoni itd.), nađu u zoni šetalista i centralnog gradskog parka, moći će da surfuju internetom besplatno. Brzina prenosa podataka je, u standardnom paketu, 256 Kb (kilobita) u sekundi i samo oni koji žele veću brzinu, do 2 Mb/sec. moraće da se prijave i plate pristup, kod firme "SokoWireless" u Sokobanji.
Skupstina opštine Sokobanja je odvojila novac iz Budzeta, a privatno preduzeće "SokoWireless" je postavilo sistem za bežični pristup internetu u zoni centra banje.
- U planu je bilo da sistem obuhvati i Tržni centar, južno od šetališta, ali zbog konfiguracije terena potrebni su dopunski uređaji i antene, za koje su potrebna dodatna novčana sredstva, a kojih trenutno nema. Obaveza "SokoWireless"-a je da sistem održava deset godina. Svesni smo da je turisticka sezona na izmaku, ali zbog proteklih izbora i konstituisanja nove skupštinske vlasti u Sokobanji, moramo reci da sistem kasni, odnosno, da je realizacija ideje i plana pomerena za tri meseca. Međutim, Sokobanja i van letnjeg perioda ima uvek gostiju i mnogi će, sa zadovoljstvom, koristiti naše usluge. U večernjim satima, 26. avgusta, registrovali smo prvi pristup internetu iz centra Sokobanje, - rekao nam je , vlasnik firme. On, u šali, dodaje da je ne samo vlasnik, već i monter, serviser, administrator, kratko rečeno - SVE u preduzeću!
Poštovani gosti i sugrađani, nadamo se da ćete Sokobanjom, pored svega sto nudi, biti zadovoljni i ovim potezom, jer vam je omogućila besplatno pretraživanje web stranica i savremenu komunikaciju sa Svetom.
Čitamo se na Internetu!

autor:

Vladimir S. Putnik